VIDEO: Obračun u Skupštini ŽZH – Izglasan povijesni proračun, ali nije sve išlo “kao po loju” podmazano!

PRO Oglas

Izglasavanje povijesnog proračuna za Županiju Zapadnohercegovačku za 2024. godinu od 156.239.881 KM bila je uvertira za dva sata držanja “HDZ-ovaca” u crvenim stolicama!

No, pravi spektakl nije bio proračun, već bitka koja je uslijedila oko amandmana – bitka koju su vodili zastupnici, a posebno valja istaknuti zastupnike poput neustrašivog Tomislava Bandića, upornog Zvonke Jurišića i odlučne Marije Lovrić.

FOTO: Mili Marušić

Predloženo je 23 amandmana, 20 od strane Bandića, 2 od Jurišića i samo 1 od Lovrić. Ali kada je većina u rukama HDZ-a BiH, sudbina ovih amandmana bila je već ispisana.

Napetost je rasla dok su se zastupnici borili svojim argumentima, ali odbijanje amandmana nije naišlo na odobravanje. Ministrica financija Blagica Leko i Predrag Čović, predsjednik Vlade ŽZH, branili su proračun svojim argumentima, ali to nije umirilo uzburkanu atmosferu kino dvorane Borak u Širokom Brijegu.

FOTO: Mili Marušić

Tomislav Bandić, nezadovoljan odbijanjem amandmana, odlučio je podići borbu na novu razinu. Sjednica je postala poprište verbalnog okršaja, intrigantnih političkih manevra i strastvenih rasprava. Oči su bile uprte u sukob između oporbenih zastupnika i vladajućih “vukova”.

Sjednica koja je trebala biti formalnost postala je spektakl. Dva sata duge rasprave činila su se kao borba za političku egzistenciju, a svaki trenutak bio je ispunjen dramom i napetošću.

U konačnici, bila je to predstava o političkoj strasti, odlučnosti zastupnika i borbi za svoje uvjerenje.

Uzmite kokice, izvalite se u naslonjač i pogledajte “obračun” oporbenih zastupnika i njihove borbe među “vukovima”!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO