VIDEO: Predstavljen rekordni Proračun ŽZH za 2023. koji donosi brojne pogodnosti

PRO Oglas

Prijedlog Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu po hitnom postupku detaljno je obrazložio na 5. redovnoj sjednice Skupštine ŽZH ministar financija Toni Kraljević koji je istaknuo kako je riječ o Proračunu koji nakon adaptiranog privremenog financiranja ima iznos od 133.233.994 KM, što znači da je veći za 13.054.754 KM u odnosu na zadnje izmjene i dopune i u odnosu na drugi rebalans Proračuna za 2022. godinu.

Ministar je dodao kako ovaj Proračun jasno pokazuje kako Županija Zapadnohercegovačka, od svog osnutka nikad nije bila u boljem financijskom stanju, pojasnivši stanje prihodovne i rashodovne strane istaknuo je kako je za razliku od ostalih županija, Proračun ŽZH transparentan, javan i svima dostupan.

Bitna stavka hitnog postupka usvajanja Proračuna su novčane potpore u iznosu od 10.300.000 KM za obitelji s troje i više djece.

Ministar Kraljević je istaknuo kako se u Proračun uvodi i povećanje tekućih prijenosa za potpore poljoprivredi i ruralnom razvitku te potpore gospodarstvu. Također i plaćanje zdravstvenog osiguranja za korisnike stalne socijalne skrbi za vjerske službenike. Isto tako podižu se naknade za korisnike stalne socijalne pomoći, podižu se naknade za štićenike koji su nezbrinuti, a njihovo zbrinjavanje u adekvatnim ustanovama staračkim domovima plaća ŽZH. Također se podižu stavke i za Sveučilište u Mostaru za SKB Mostar, podižu se stavke i za sredstva za sport, za kulturu. Oko 400.000 KM bit će podignuto na dvjema pozicijama, a te stavke odnose se na tekuće prijenose braniteljima.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO