VIDEO: Što se to “predmnijeva” da u ZZO ŽZH rade na račun poreznih obveznika!?

PRO Oglas

Na zadnjoj Skupštini ŽZZH zastupnik Zvonko Jurišić, se osvrnuo na demant Zavoda za zdravstveno osiguranje koji je poslan preko portala OTPOR.Media na njegovo izlaganje na prethodnoj Skupštini u kojemu ga optužuju kako nije dobro proučio Zakone koje su oni poimenice naveli, a kojih su se dužni pridržavati prigodom svojih financijskih izvješća, a ukoliko nije upućen onda je diletant koji je želio svojim istupom u Skupštini ŽZH nanijeti štetu ugledu Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH.

Jurišić je ovaj put pripremio Federalno revizorsko izvješće za 2022.godinu u kojemu stoji kao i svake prethodne godine prihod koji je ZZO ŽZH ostvario od premija osiguranja u ŽZH u godišnjem iznosu od 900 000 KM, no po njihovom izvješću taj prihod je bio 2022.godine 917 000 KM, a prethodne godine 930 000 KM iz čega proizlazi kako je netko ukrao 17 ili 30 000 KM. Kada se to sabere s drugim izvješćima, uplatama doprinosa za MiO, zdravstveno i slično dolazi se do cifre od kojih 130 000 KM koje su nestale.

On je na kraju naveo kako se nema više smisla prepucavati medijski demantima s ZZO ŽZH ili Službom za zapošljavanje već je puno bolje da predstavnik ZZO osiguranja dođe na Skupštinu ŽZH i obrazloži stavke iz Revizorskog izvješća kojeg se on drži.

Naveo je također kako je u ŽZH jedina institucija protiv koje je podnesena kaznena prijava upravo ZZO ŽZH, zaprimljena u Tužiteljstvo ŽZH koje će vjerojatno biti odbačena od tog tužiteljstva.

On je također naveo kako bi zastupnici u Skupštini ŽZH trebali dati svoju suglasnost za financijska izvješća ZZO ŽZH što do sada nije bio slučaj, jer je to izvješće usvajala Vlada ŽZH premda su ta izvješća u pravilu netočna, te je stoga zatražio od Predsjednika Vlade ŽZH prijedlog izmjena Zakona o financijskom poslovanju u ŽZH kojim bi se omogućilo zastupnicima u Skupštini primanje na znanje svakog takvog izvješća i glasovanja o istom.

Blagica Leko ministrica financija ŽZH se osvrnula na govor zastupnika Jurišića te branila ministarstvo financija koje po njoj nije ovlašteno ulaziti u financijska izvješća ZZO ŽZH jer njeno ministarstvo nije Policija niti je Ured za reviziju, ali ni neka druga institucija koja ima ovlasti vršiti uvid u financijsko izvješće tog Zavoda već se starati o proračunu ŽZH i svim stavkama vezanim za taj proračun iz čega proizlazi kako ministarstvo financija ŽZH nema ništa s Revizorski izvješćima te distribucijom premija osiguranja u ŽZH na koja se zastupnik Jurišić poziva.

Zvonko Jurišić je posebno pred našom kamerom odgovorio i Petru Majiću Ravnatelju Službe za zapošljavanje ŽZH

Zastupnik Jurišić odgovorio i na demant Direktora ili Ravnatelja Službe za zapošljavanje ŽZH Petra Majića koji ga je prozvao jer je po njegovim navodima na zadnjoj Skupštini ŽZH iznio netočne navode u pogledu Službe za zapošljavanje čime je tendenciozno želio načiniti štetu toj Službi.

Jurišić je rekao kako postoji tonski zapis s posljednje Skupštine ŽZH koji svatko može preslušati i gdje on smatra kako nije ništa pogrešno a ni uvredljivo rekao ni prema ZZO ŽZH ali ni prema Službi za zapošljavanje već samo činjenice koje su navedene u federalnom revizorskom izvješću.

On je naveo kako se i Petar Majić kao pijan plota držao mnogih Zakona kao i ZZO ŽZH kojih je se ta Služba dužna pridržavati pri donošenju svojih financijskih izvješća, no pri tome je čak pomogao zastupniku Jurišiću jer je dostavio financijsko izvješće o uplati naknade za nezaposlene osobe u ŽZH koje odudara od iznosa koje je prikazao ZZO ŽZH na čemu mu se Jurišić iskreno zahvalio, a što je potvrdilo konačno i revizorsko izvješće.

Isto tako on je naveo niz podataka o kršenju zakona od strane Petra Majića u Službi za zapošljavanje ŽZH kada je dijelio naknadu za regres, te naknade za rad u UO te Službe koje su znatno iznad zakonski dozvoljenog prosjeka u ŽZH zbog čega on “predmnijeva” ili podrazumijeva, smatra, upotrijebivši tu riječ kao odgovor na istu u demantu ZZO ŽZH na njegov govor u Skupštini ŽZH kako se u Službi za zapošljavanje ŽZH kao i u ZZO ŽZH grubo krše Zakoni na štetu poreznih obveznika ŽZH, a gdje svoj blagoslov na ta kršenja zakona daje i aktualna Vlada ŽZH koja o svemu tome nije našla za shodno izvijestiti donositelje svih Zakona u ŽZH njene zastupnike.

Na kraju govora zamolio je portal OTPOR.Media da prenese njegov govor kako bi javnost bila obaviještena o “zakonitom” radu Službe za zapošljavanje u ŽZH.

Dragan Čolak / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO