VIDEO: Sve je spremno za “Blidinje BIKE Festival 2021.”

PRO Oglas

Općina Posušje je i ove godine na mapi svjetske biciklističke scene. Park prirode Blidinje i ova općina će zajedno po treći put za redom ugostiti više stotina biciklista iz 7 zemalja u okviru međunarodne biciklističkog događaja “Blidinje BIKE Festival 2021.”, koji se održava od 23. do 25.07.2021 godine.

Događaj će se održavati kroz tri dana gdje su predviđene razne prezentacije turističkih projekata i edukativne radionice, zajedno sa rekreativnom biciklijadom “Stazom Ajduka” koja je zakazana za subotu, a glavni događaj “XCM Herzegovina” očekuje nas u nedelju kada organizatori očekuju ponovo više stotina biciklista iz 7 zemalja.

Načelnik Posušja Ante Begić kazao je kako se nije postavljalo pitanje da li će ova općina podržati ovaj događaj, a potvrdio je da će tako biti još dugi niz godina, kako zbog sportskog i turističkog potencijala, tako i zbog poruke koju ona šalje.

“Uvijek sa zadovoljstvom ističem da smo ponosni zbog sudjelovanja u organizaciji ovako značajnog događaja. Prva dva izdanja su bila veličanstvena i to je nešto što je podiglo promociju Blidinja na jednu sasvim novu razinu, kroz promociju cikloturizma i aktivnog oblika turizma. Imali smo spektakularan događaj u našem Parku prirode Blidinje tijekom posljednje dvije godine i svi sudionici ovog događaj su poslali jednu prelijepu sliku Blidinja i najavili ponovni dolazak.”

“Prošla godina nas je malo omela zbog pandemije koronavirusa, ove godine je ista situacija, ali to neće umanjiti spektakl. Bitno je naglasiti kako su organizatori i prošle godine unatoč ovoj pandemiji uspješno realizirali događaj, a ove godine se nadaju još većem spektaklu. Zahvaljujući našem lokalnom klubu BK “Pony” Posušje bicklizam se odomaćio u našoj općini, a kruna svega je ovaj događaj koji promovira sport, cikloturizam i Park prirode Blidinje u najboljem svijetlu” kazao je Begić.

Predsjednik udruge “HerzegovinaBike” i organizator ovog događaja, Toni Zorić zahvalio je prvom čovjeku općine Posušje na potpori u organizaciji, te naglasio kako je počastvovan što je općina prepoznala važnost događaja koji na najbolji način predstavlja Hercegovinu, kao i cijelu Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

“Preduzeli smo sve mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa tijekom prethodnog izdanja događaja, a isto radimo i u pripremi 3. po redu Blidinje BIKE Festivala. Zahvaljujući čelnim ljudima u općini Posušje, naš događaj dobiva dodatni vjetar u leđa i sa ovakvom potporom zasigurno je da će iz godine u godinu rasti.”

“Pripreme za događaj su uveliko krenule, prijave smo otvorili prije par dana i mogu da kažem da je veliki interes za ovogodišnje izdanje i ako nas situacija sa pandemijom posluži, zasigurno ćemo imati najjače izdanje do sada” naglasio je Zorić.

Posjetite ovaj jedinstveni događaj, budite podrška ovom jedinstvenom događaju u Hercegovini, posjetite prelijepe predijele Blidinja vozeći nekim od najljepših biciklističkih staza ili jednostavno dođite i uživajte u promatranju profesionalaca kako odmjeravaju snage na izazovnim MTB stazama i degustirajte poznate specijalitete u nekim od Blidinjskih restorana.

Blidinje BIKE Festival Vas očekuje od petka 23.7. do nedjelje 25.7.2021 godine. Više o samom događaju možete saznati OVDJE.

Općina Posušje

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO