VIDEO: WC analizira vašu mokraću

PRO Oglas

Koliko god zvučao pomalo bizarno, novi Withingsov U-Scan uređaj, predstavljen na ovogodišnjem CES sajmu, jedan je od vrlo korisnih gadgeta. Radi se o uređaju koji postavljate u vašu WC školjku, za koji kažu da predstavlja prvi kompaktni hands free laboratorij za dijagnostiku mokraće.

Mada je dijagnostika urina vrlo česta u ambulantama i bolnicama, do sada se, osim u slučaju štapića za testiranje trudnoće, nije našla u upotrebi kod kuće.

U-scan gadget bi to trebao drastično promijeniti, jer je, kako kažu, testiranje mokraće od velike važnosti, obzirom da urin sadrži više od 3000 metabolita, što daje trenutnu sliku ravnoteže i zdravlja tijela.

Punjivi U-Scan zna razliku između vode za ispiranje WC-a i urina te prikuplja samo uzorke koji su mu potrebni. Kada se koristi, urin učinkovito teče do ulaza za prikupljanje, aktivirajući pumpu kada toplinski senzor otkrije prisutnost urina. Uzorak se vodi kroz mikrofluidni krug i ubrizgava u ispitnu kapsulu. Ovdje reakciju očitava optički senzor i prijavljuje je aplikaciji. Svako sljedeće ispiranje WC školjke čisti sustav, resetirajući ga za sljedeće prikupljanje uzoraka.

Aplikacija U-Scan Nutri Balance prikazuje analizu pH, vitamina C i razine ketona. Kombinacija ovih mjerenja pomaže ljudima u praćenju metaboličkog unosa kako bi optimizirali svoju dnevnu hidrataciju i hranjive tvari. Sustav (aplikacija) na temelju ovoga može preporučiti vježbe, ponuditi prehrambene prijedloge i recepte, kako bi se pomoglo korisnicima da postignu svoje ciljeve.

Proizvod će imati svoj debi u Europi s dva različita uloška namijenjena potrošačima, dok će ulošci usmjereni na medicinu uslijediti u skoroj budućnosti.

Cijena će iznositi 499,95 eura i uključuje jedan U-Scan čitač i uložak koji omogućuje tri mjeseca testiranja. Prva dva uloška koja postaju dostupna su Cycle Sync, koji će pomoći ženama u praćenju mjesečnica te vjerojatno služiti i kao test na trudnoću i Nutri Balance, koji će dati detaljan metabolički vodič za prehranu i hidrataciju.

Također ističu da U-Scan može uočiti razliku između različitih korisnika (i stoga dodijeliti rezultate pravoj osobi koja koristi uređaj), putem svoje značajke Stream ID. Niskoenergetski radarski senzori ugrađeni u čitač mjere višestruke varijable kako bi identificirali “potpis mlaza urina” pojedinca otkrivajući kretanje i udaljenost mlaza. Podaci o ID-u streama mogu se potvrditi u aplikaciji.

Osim proizvoda usmjerenog na potrošače, Withings Health Solutions, poslovni odjel tvrtke koji opslužuje tržište pružatelja zdravstvenih usluga, stavlja tehnologiju na raspolaganje partnerima u istraživačke svrhe.

Vidi.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO