YouTube uvodi zanimljiv novitet, no nisu svi oduševljeni promjenama

PRO Oglas

YouTube je prije mjesec i pol predstavio više od 20 novih opcija i nadogradnji za svoj videoservis. Jedan od tih noviteta, o kojem se do sada nije govorilo, jest i promjena u načinu na koji se prikazuju pregledi i lajkovi videa. Korisnici su do sada navikli kako su te brojke statične, odnosno kada god otvorite neki video, ispod njega ćete vidjeti podatke o broju pregleda, kao i broj lajkova koji je dobio, no te se brojke ne bi mijenjale tijekom reprodukcije.

Kompanije je počela s testiranjem novog, dinamičkog prikaza praćenja ovih podataka tako da se broj pregleda i lajkova mijenja u stvarnom vremenu. Ova se opcija za sada testira samo među dijelom korisnika, pri čemu je nekima dostupna još od listopada, no o njoj se do sada nije pisalo. U posljednje vrijeme dinamički brojač pregleda i lajkova postao je dostupan puno većem broju ljudi pa su o njemu počeli pisati i tehnološki mediji. Ove brojke mijenjaju se i kada je video pauziran, a brojač se prikazuje na internetskoj verziji YouTubea, kao i na aplikacijama za mobilne uređaje koje pokreće Android, kao i za Appleove telefone i tablete.

Mnogima će ovakav način brojanja pregleda i broja korisnika koji su ljudima pokazali palac gore biti zanimljiv, no nisu svi oduševljeni. Jedan je korisnik na Redditu tako komentirao da ga animacije takve konstantne promjene brojeva tijekom gledanja videa ometaju i kvare mu iskustvo gledanja, a slične komentare imali su i neki drugi korisnici kojima je ta opcija postala dostupna.

Tehnološke kompanije često testiraju nove opcije prije nego što te opcije postanu dostupne svim korisnicima. Iako možemo očekivati da će brojač pregleda videa i lajkova postati dostupan svim korisnicima ovog videoservisa, s obzirom na to da ni mediji, ni korisnici nisu toliko oduševljeni, postoji mogućnost da YouTube na kraju odustane od toga ili da takav brojač samo omogući kao opciju koju će korisnici sami moći aktivirati ako žele, a ne da im se automatski aktivira.

Bgr.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO