Za vikend se u Grudama održava Cheerleading prvenstvo Bosne i Hercegovine

PRO Oglas

Cheerleading prvenstvo Bosne i Hercegovine održava se 08.05.2021. godine u Grudama s početkom u 12:00h.

Ovo je prvi put da se prvenstvo održava pod Olimpijskim okriljem te će samo prvenstvo otvoriti predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine gospodin Marijan Kvesić zajedno sa Ministricom obrazovanja znanosti kulture i sporta ŽZH gospođom Ružicom Mikulić te načelnikom općine Grude gospodinom Ljubom Grizelj.

Cheerleading je najmlađi član Olimpijske obitelji. Zaslugu za ulazak u Olimpijsku obitelj zasigurno ima masovnost. Cheerleading je jedan od najmasovnijih sportova na svijetu.

U Bosni i Hercegovini cheerleading sport prisutan je tek 12 godina i sve je još u razvoju, dok vani sport se igra preko sto godina.

Cheerleading je sport čvrstih pokreta, akrobatike, navijanja i plesa, te iziskuje mnogo truda i rada te odricanja.

Dva su dijela cheerleading natjecanja

Cheerleading su discipline koje se igraju na posebnoj podlozi ( tatami ili posebna spužva za cheerleading ) i ocjenjuju se ponajviše navijanje i akrobacije. Cheerleading sportaši nastupaju u dresovima posebnim za cheerleading sport.

Performance cheer su plesne discipline koje se igraju na parketu ili linoleumu u koje spadaju hip hop, freestyle pom, jazz dance i high kick. Ocjenjuju se ponajviše plesni pokreti sa dodatkom plesnih podrški te kostimi koji su prilagođeni temi koreografije.

Cheerleading je jedini sport na svijetu u kojem se ravnopravno natječu cure i dečki koji zajedno igraju u istim timovima.

Na prvenstvu u Grudama prijavljeno je čak 97 nastupa, od čega će uživo biti izveden 31 nastup, a ostalih 66 sudjelovati će online.

Ovo je prvi put da se prvenstvo održava na ovakav način, ali nažalost zbog pandemije ovo je jedini način da se prvenstvo ipak održi. – kazali su nam iz CSBIH

Iz Cheerleading savezu Bosne i Hercegovine ističu veliku zahvalu Općini Grude na punoj podršci prilikom organizacije te se isto tako nadaju već iduće godine da će svi sportaši nastupiti uživo tako da i doživljaj bude još bolji.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO