Zdenko Ćosić odlazi u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH da bude uz “bok, bok” svoga predsjednika Dragana Čovića

PRO Oglas

Dopredsjednik HDZ-a BiH Zdenko Ćosić bit će izabran u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Ovu informaciju ekskluzivno saznaje portal Vrisak.info iz izvora bliskih vrhu Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Ujedno je ovo i veliko priznanje Ćosiću koji je jedan od osnivača HDZ-a i prvi predsjednik Inicijativnog odbora ove stranke u Širokom Brijegu. U državnom Domu naroda sjedit će skupa s predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem koji će, kako saznaje Vrisak.info, također biti HDZ-ov izaslanik u ovom najvišem zakonodavnom tijelu.

Izaslanici iz reda hrvatskog i bošnjačog naroda birat će se na Konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koja će se održati u utorak u Sarajevu.

Ćosić će tako, nakon što se izabere nova Vlada Županije Zapadnohercegovačke, otići s mjesta predsjednika ove Vlade na kojem je bio od 2010. godine. Iako je tada županiju preuzeo u problemima i dugovima ona je danas došla u sami vrh Federacije BiH prema razvijenosti.

Proračun ŽZH za vrijeme njegovih mandata gotovo se udvostručio, nezaposlenost je smanjena, smanjen je i dug županije, porasle su plaće. Učenici imaju besplatan prijevoz i udžbenike.

U javnosti je najviše pohvala dobio Zakon kojim svako treće i sljedeće dijete u obitelji ima pravo na 500 KM mjesečno sve do sedme godine svog života, a upravo je Ćosić bio najveći zagovornik ove mjere.

Podsjetimo, Ćosić je na Općim izborima 2022. godine bio nositelj liste HDZ-a BiH za Skupštinu Županije Zapadnohercegovačke te je izabran za zastupnika.

Gradski odbor HDZ BiH Široki Brijeg jednoglasno ga je predložio za mandatara Vlade ŽZH.

Ćosić sada ipak s “teškašima” odlazi u Sarajevo. Stoga će zanimljivo biti pratiti koga će sada širokobriješki HDZ umjesto njega predložiti za mandatara. Za očekivati je kako će to biti netko od Ćosićevih najbližih suradnika. Svakako ćemo pratiti daljnji razvoj događaja.

Vrisak.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO