ŽZH jedina županija u Federaciji koja tijekom 2023. godine ima pozitivan prirodni priraštaj 

PRO Oglas

Federalni zavod za statistiku objavio je rezultate popisa broja rođenih i umrlih u Federaciji BiH za cijelu 2023. godinu. Riječ je prvim objavljenim statističkim podacima Federalnog zavoda za statistiku koji se odnosi na broj stanovnika u Federaciji BiH za proteklu godinu.

Prema podacima Zavoda, u našoj Županiji Zapadnohercegovačkoj u prošloj godini je rođeno 826 beba, a preminulo je 770 osoba. To znači da je naša županija u prošloj godini u statističkom plusu, i to +56.

Među rođenima u našoj županiji dječaka je više nego djevojčica. Tako je tijekom prošle godine rođen 441 dječak i 385 djevojčica.

U statistici umrlih, 398 je muških osoba, a 372 ženskih osoba je preminulo tijekom prošle godine u ŽZH.

Županija Zapadnohercegovačka je s ovim podacima jedina županija koja je u pozitivnom prirodom priraštaju na prostoru cijele Federacije Bosne i Hercegovine.

Kada su u pitanju zaključeni brakovi tijekom prošle godine, njih je u ŽZH 408. Zanimljivo je da je zabilježeno čak 35 razvoda tijekom prošle godine u ŽZH.

Ostale županije u Federaciji su u negativnom omjeru

Najgoru situaciju kada je u pitanju broj rođenih i umrlih ima Tuzlanska županija čiji je prirodni priraštaj za prošlu godinu – 836. Posavska županija ima – 314, Unsko – sanska županija ima -737, Bosansko – podrinjska županija ima -86, Zeničko – dobojska županija ima -439 prirodni priraštaj u prošloj godini, Hercegbosanska županija ima -410 prirodni priraštaj u odnosu broja rođenih i umrlih, podaci su Federalnog zavoda za statistiku. Srednjobosanska županija ima -582, Hercegovačko – neretvanska županija je također u minusu, – 599. Sarajevska županija također je u minusu, i to – 133.

Radioposusje.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO