10 najskupljih kvarova na automobilu

PRO Oglas

Svaki vozač zna koliko je frustrirajuće suočiti se s kvarom na svom automobilu, a osim stresa, često dolazi i do financijskog izazova. Tijekom godina, deset najskupljih kvarova koji se mogu pojaviti na vašem automobilu još su poskupjeli su jer su materijali koje koriste proizvođači kvalitetniji i jer se s novim tehnologijama koje se koriste, posebno kod hibrida višestruko povećava broj mehaničkih elemenata ugrađenih u automobil.

Imajte na umu da ova procjena troškova i cijene mogu varirati ovisno o vrsti vozila, klasi i marki. Ovo je popis deset najskupljih kvarova na vozilu, uzimajući u obzir procijenjene cijene dijelova i prosječno određene cijene satnice od 65 eura u ovlaštenim servisima.

Kvarovi na klima uređaju ne samo da mogu ozbiljno narušiti udobnost vožnje, već i ostaviti vozača s prilično debelim računom. Zamjena kompresora ili isparivača može trajati do 3 sata rada i koštati oko 1500 eura. S obzirom na važnost udobnosti u vožnji, ovaj kvar često zahtijeva brzu intervenciju.

Kada je u pitanju srce automobila, ozbiljni kvarovi poput blokade motora mogu rezultirati značajnim financijskim izdacima. Sa zahtjevnim radom od 16 do 20 sati, trošak popravka premašuje i 5000 eura. Vozači se tada suočavaju s izazovima ne samo u obnovi funkcionalnosti motora već i u održavanju vlastite financijske stabilnosti.

Njihov popravak može biti skup pothvat. Visoki trošak proizlazi iz intenzivnog rada – do 20 sati za demontažu i sastavljanje novih klipnjača. Kod četverocilindričnih motora, popravak četiri klipnjače može doseći 2700 eura, postavljajući izazov financijske stabilnosti vozača.

Bilo da je riječ o ručnom ili automatskom mjenjaču, popravak ovog ključnog sustava u vozilu može predstavljati značajne izdatke. Ručni mjenjač uključuje oko 9 sati rada i trošak od 7000 do 10.000 eura i u starijim i modernijim automobilima. Automatski mjenjač zahtijeva više vremena (11 sati) i ima višu cijenu, varirajući između 11.000 i 14.000 eura, ovisno o starosti vozila.

Iako sama radilica nije skupa, rastavljanje drugih elemenata može rezultirati troškom od oko 3300 eura i 17 sati rada. Ova operacija ističe važnost redovitog održavanja kako bi se izbjegli potencijalno skupi kvarovi.

Nepravilna briga o razinama ulja može dovesti do skupih popravaka glave cilindra. Popravak može trajati do 16 sati i koštati oko 5000 eura, naglašavajući potrebu za pažljivim održavanjem ključnih dijelova motora.

Zamjena filtra čestica može biti relativno brza, trajati oko dva sata, ali je poprilično skupa, uključujući dijelove, što rezultira troškom od 2500 eura. Ova intervencija naglašava važnost preventivnog održavanja kako bi se izbjegli potencijalno skupi popravci.

Kao i kod filtra čestica, trošak popravka injektora leži uglavnom u cijeni dijela, s dodatkom samo tri i pol sata rada. Unatoč relativno kratkom vremenu rada, vozači moraju biti spremni platiti oko 3900 eura za popravak.

Popravak turbopunjača zahtijeva oko 11 sati rada i ukupno 2800 eura. Održavanje nježnog stila vožnje i propisno gašenje motora mogu pomoći u izbjegavanju ovog skupog kvara.

Balansiranje između cijene samog dijela i 12 sati rada potrebnih za popravak rezultira troškom od oko 1600 do 2000 eura. Vozači bi trebali obratiti pažnju na znakove nepravilnosti u radu, kao što su teže prebacivanje brzina ili vibracije u papučici spojke, kako bi spriječili ovaj kvar.

Na koncu, održavanje ravnoteže između sigurnosti i financijske odgovornosti ključno je za dug život automobila.

Autoklub.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO