BiH BOT: M.T. Abraham Group – ‘kakav deda – takav unuk’

PRO Oglas

Gledajući video – stari snimak britanskog kolonijalnog prisustva u južnom Jemenu u luci Aden, sjetila sam se umjetnina koje su u vlasništvu MTA Fondacije –posebno onog dijela koje je donio Amir Gross Kabiri u Mostar i izložio u Galeriji Aluminija, preimenovanoj u HUB of FINE Arts u Mostaru, koje umjetnine su nasljedstvo od Amirovog dede Mansura Tamir Abraham.

Mostar i uglednici jako su ponosni što takve vrijednosti imaju u svom gradu, a ja, razmišljam, na koji način je deda “došao” do njih i čemu se NEKI u onom mraku “dive”?!

Mansur Tamir Abraham rođen je 1912. godine u Adenu, u to vrijeme pod britanskom vlašću. BIO JE VEOMA CIJENJEN AUTORITET ZA AFRIČKU I AZIJSKU VLADAVINU PRAVA. Mansura Tamir Britanske vlasti su veoma cijenile, njegovu stručnost i savjete. Za svoje istaknute zasluge nagrađen je George medaljom za stipendiju za pravo.

Nakon njegove smrti 1999. godine, u znak počasti i u čast Abrahamu, njegovi potomci su osnovali M.T. Abraham fondacija, koja je dio M.T. Abraham Group, 2004.

Izreka, ‘kakav deda – takav unuk’, govori da je genetika dosta bitna kada je u pitanju određenje čovjekovog karaktera, ali i da sredina dosta utiče po onoj ‘s kim si – onakav si’.

Vaš BiH BOT

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO