BOTOPLOV: Kako je propala komercijalna nabavka ruskih vakcina u BiH!

PRO Oglas

Kada smo danas ponovo kod panike, epidemije i vakcina nije zgoreg malo se prisjetiti ne tako davne prošlosti i pogleda iz drugog ugla po pitanju “ruskog utjecaja” u FBiH, šalim se, u stvari medicine i vakcine i brige za naše zdravlje

01.05.2020 – U skladu sa zahtjevom Dragana Čovića, tada predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH, za pružanje medicinske pomoći Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar od strane Ruske Federacije 1. svibnja 2020. je trebala biti upućena u Mostar RUSKA MEDICINSKA EKIPA KOJA SE SASTOJI OD 24 MEDICINSKA RADNIKA I 5 JEDINICA POSEBNE TEHNIKE ZA DEZINFEKCIJU. Ruska medicinska ekipa trebala je ući na područje BiH s područja Srbije prema dopisu Ambasade Ruske Federacije.

Koliko se ova grupa ruskih vojnika trebala zadržati u Mostaru nije precizirano. Prema informacijama u pitanju je bio isti “medicinski tim” koje je boravio u Banja Luci, a čija se POMOĆ, FORMALNO, OGLEDALA U DEZINFEKCIJI ULICA NA PODRUČJU REPUBLIKE SRPSKE. Oni su tada, prilikom ulaska u BiH preko Aerodroma Mahovljani koristili službene putovnice, a interesantno je da su službenici GRANIČNE POLICIJE BIH KOJOM JE RUKOVODIO KADAR HDZ-A ZORAN GALIĆ, skenirali putovnice samo dvjema osobama, dok se fotografije preostala 22 člana ovog tima nisu nalazili u sistemu GP BiH.

03.05.2020 Ruski humanitarni konvoj koji je 1.svibnja trebalo DA PO ZAHTJEVU ČOVIĆA dođe u Mostar radi dezinfekcije Sveučilišnog kliničkog centra i ostalih ustanova zbog virusa, ZAUSTAVLJEN JE NA GRANICI.

Zamjenik ministra obrane Mijo Krešić: Rusima je trebalo dozvoliti dolazak u Mostar ŠTO BI OMOGUĆILO RUSKIM HUMANITARCIMA da uđu u FBiH, to jest, Mostar i URADE POSAO ZA KOJI SU NADLEŽNI.

22.01.2021 – ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO ZAPADNOHERCEGOVAČKE ŽUPANIJE SA SJEDIŠTEM U GRUDAMA nabavlja rusku vakcinu protiv koronavirusa Sputnik V i svi zainteresirani moći će nabaviti ovu vakcinu i cijepiti se u Domovima zdravlja.

ODLUČILI SMO SE ZA NABAVKU RUSKOG CJEPIVA SPUTNIK V JER VJERUJEMO U NJEGA. Ono ne pokazuje neke značajne nuspojave i napravljeno je uobičajenom metodom proizvodnje cjepiva, a ne ovom novom mRNA metodom”, rekla je Andrea Jurić, ravnateljica ovog zavoda.

13.02.2021 – PROPALA KOMERCIJALNA NABAVKA RUSKIH VAKCINA U FBIH

Vaš BiH BOT / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk