“GORI U MUP-u ŽZH” – Sve više postaju privatnici, žele se pod svaku cijenu uvaljati i u sindikat policije MUP-a ŽZH!

PRO Oglas

Izvršenim promjenama za načelnika PU Posušje je postavljen Damir Čutura, nekadašnji glasnogovornik MUP-a, a za šefa krima se postavlja Robert Sesar, i sve to nakon gluposti što su napravili pojedinci “kečeri” u jednom restoranu nakon dobre pijanke, a bivši ministar David “palica” Grbavac i komesar Ivan Brkić sve to vješto od javnosti zataškali. Ali nije trebalo dugo čekati da odmah po preuzimanju dužnosti nastaje neviđeni kaos.

Obzirom da Damir Čutura nikada ništa nije pretjerano radio, sad je preuzeo ogromnu instituciju kojom je teško upravljati a pogotova kada znamo za neke “svinjarije” od prije i neke koje su aktualne. Ali tome u nekim budućim tekstovima, naravno s materijalnim dokazima.

Sad se vratimo na trenutni aktualni događaj u samim njihov redovima, a to je izbor predsjednika sindikata policije MUP-a ŽZH kojem je trenutno na čelu Vjekoslav Markota, djelatnik PU Posušje, gdje se izgleda direktno uključio i sam načelnik koji nikada nije bio član sindikalne organizacije te vrbuje djelatnike da se učlane i glasaju za Robu Sesara, koji također nikada nije bio član sindikata policije MUP-a ŽZH.

Ovo što se događa s našom policijom zadnjih godina, i gdje se sve više priča kako postaju privatna policija pojedinaca što nije ni čudno kada ih je već dosta kupilo privatno “Kod Ševe” diplome, a to izgleda postaje “novo normalno” što nas sve uistinu treba zabrinuti!

Iz prepiske koju smo dobili od jednog djelatnika MUP-a ŽZH, jasno se može iščitati kako “naši plavci” postaju privatna firma određene skupine ljudi koja želi privatizirati sve u svom sektoru, i na kraju uništiti one koji se odluče boriti za svoje kolege kada zagusti.

Naime, trenutni predsjednik sindikata policije MUP-a ŽZH Vjekoslav Markota poslao je sms poruku svim članovima da znaju za prljave namjere onih koji sa sindikatom nemaju veze. Kontaktirali smo i samog Vjekoslava Markotu da na potvrdi autentičnost pisma, a što nam je on potvrdi, te isto ovim putem prenosimo u cijelosti bez ikakvih izmjena:

Članice i članovi evo nam opet izbora. Mislio sam predati funkciju predsjednika sindikata u miru, a proces izbora obaviti ležerno na distanci. Međutim, ne htjede tako biti. Mi smo zajedno od 2007 godine prošli zaista puno. Prije svega uplatili smo silan novac, obavili 3 prosvjeda, niz štrajkova te razne druge akcije. Ovo sad što se događa je neviđeno pa se moram uključiti da bi onima koji nisu aktivno uključeni u rad sindikata spoznali kakvu bezobraznu podvalu rade naše kolege.

Konkretno; pod dirigentskom palicom vrha Uprave policije, Kabineta ministra (šefica administracije, sektor potpore) uz mudrovanje PU Široki Brijeg u operativu misije direktno bez zadrške uključuje se vrh PU Posušje; Damir Čutura i Robert Sesar a na realizaciju bolesne ideje vrh PU Grude.

Vrh Ministarstva, Uprave policije, Damir Čutura i Robert Sesar nikada nisu uplatili ni marku u sindikat niti su šta poduzeli ni podržali u akcijama. Od 2007 jako dobro koriste benefite za koje smo se mi izborili al “pasu li ga pasu” prava iz Kolektivnog a ubrzo i u mirovini. Kada su metodom silovanja statuta (kojeg nikada nisu pročitali jer oni sve znaju i mogu) pokušali instalirati Robu za predsjednika, uključio sam se i zajedno s drugim nositeljima sindikalnih funkcija spriječili smo taj virus. Nije im uspjelo pa su odmah reagirali i instalirali zapovjednika PP Grude Slavena Šutalo na mjesto predsjednika sindikata. Ovo sve je kreirano u PU Posušje tako naivno, jer drugi mudro prilaze ovome a njih dvojica bez ikakvog pardona otvoreno lobiraju za njega.

Prije svega PU Posušje je u prošlosti bila armirani stup sindikata. Sjetimo se predsjednika Mate Lažeta, tajnika Palmira, Marija Bašića koji već dugo guta sindikalne knedle. Od ukupno 3 Kolektivna ugovora potpisana u našoj povijesti sva tri su potpisali “posušaci”. Potpisati je lako, međutim do potpisa treba žrtve, truda, rada, nastojanja i uz sve to otrpiti ogromne pritiske. Ove iz orkestra, a posebno Sesara i Ćuturu nigdje nisam vidio. Sada, bez imalo stida, pozivaju djelatnike u ured i otvoreno lobiraju da glasaju za Slavena Šutala.

Dakle, oni koji nisu članovi žele izabrati predsjednika sindikata, pa to je neviđeno i nedopustivo. Ako ga uspiju izabrati ovaj će morati slušati što mu se kaže jer oni su ga postavili. Tako se do sada s njima dvojicom upravljalo pa misle da je to normalno jer samo za takvo djelovanje i znaju.

Stoga se osjećam dužnim javiti. Sve ovo navedeno je istina i šaljem tebi glasaču-članu na spoznaju. Tek kad znaš svu istinu, onda možeš odlučiti po savjesti. Sve vas pozivam iziđite na ove važne izbore i glasajte po svojoj savjesti.

Ovaj tekst potpisuje i šalje još uvijek aktivni predsjednik sindikata Vjekoslav Markota

Mili Marušić / OTPOR.Media

  1. Marqota vjeko je prijetvorni policajac koji sada Kmeči, a Silan je kada pogoduje i zabilježi teže oblike narušavanja javnog reda i mira, fizičke sukobe, većeg /manjeg intenziteta, oštećenja stvari, lakša kaznena djela a da ga se pita i teža kaznena djela na štetu života i tijela ili imovine kada i koliko mu platiš za doručak, uzmeš zelenji iz njegova opg-a a g.Damir Cutura je suprotno. Ovaj prvi je policijski jazavac, u pucanstvu dobro umrežen koji vodi zakonom ne propisane evidencije te ne radeći svoj policijski posao na licu mjesta drzi na visokom stupnju niski i srednji kriminaliteta u općini posusje a ovaj potonji ( kao i većina djelatnika koji su radili u Ljubuskom) s svojom ekipom je čisti profesionalac /čovjek koji se bori protiv takvih jazavaca. Ovo kazem jer sam kao građanin osobno imao ne postupanje, odnosno postupanje protivno zakonu od strane Markote kao i razumijevanje i nemoć od nadređenih zbog poricanja činjenica u korist njegove interpretacije i njegove policijske samovolje kako od njega tako isto od klana koji se stvorio na starim krminalnim strukturama u mupu posusje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO