Novi zakon o BHANSA-i: U ime punca i zeta…

PRO Oglas

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je danas, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH.

Ovim “hitnim” izmjenama i dopunama uvedena je mogućnost višestrukih mandata, više od dva, odnosno otvorena mogućnost da neka osoba bude doživotno direktor ili zamjenik direktora ili član Vijeća Agencije. Također, povećana su novčana sredstva kojima Uprava može raspolagati samostalno, bez suglasnosti Vijeća.

Ovim je Dragan Čović, uz podršku svojih političkih partnera u vlasti, omogućio svom zetu Davorinu Primorcu da i dalje, unedogled, kontrolira nebo iznad Bosne i Hercegovine. Naravno iz udobne direktorske fotelje, uz more privilegija jer, kako bi drugačije legitimno predstavio bosanskohercegovačke Hrvate.

Dok jedan zet kontrolira nebo, drugi zet, Mario Krezić, kažu upućeni, kontrolira sve na zemlji. Osim kadroviranja (i ne samo kadroviranja) u EP HZHB ali i drugim poduzećima od javnog interesa, aktivan je u poduzetničkim vodama i kao svojevrsna “spona” između poduzetnika i države. Bez te “spone”, navodi naš izvor, teško se danas baviti biznisom u Hercegovini.

I dok jedan zet kontrolira nebo, a drugi zemlju, problemi su nastupili tamo gdje ih je punac najmanje očekivao – ispod zemlje. Južna plinska interkonekcija je područje koje je želio osobno kontrolirati. Kontrolu “podzemlja” su, barem kada je plin u pitanju, zaustavili predstavnici SAD. Za zemlju i nebo ćemo još pričekati. Upućeni kažu – ne mnogo.

Mostar.live

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO