Usamljeni Kabiri ne bira sredstva – Svaka slamka spasa je dobro došla

PRO Oglas

Nije to tako davno bilo kada smo pisali o obijesti Amir Gross Kabirija koji je od lipnja 2021. g. kada je počeo zarađivati milijune, svjesno ili nesvjesno je ušao i kontaminirao naša srca i naše živote te je odmah ne čekajući okupirao brojne, praktički većinu najvažnijih medija u BiH i RH, koji su počeli pisati o slavi, moći, pameti, znanju velikog Kabirija koji je došao u BiH da nam pomogne preko najveće firme u F BiH koju je praktički dobio na poklon.

Samo rijetki znaju da je naša firma Aluminij d.d., samo godinu prije stvorila uvijete da sve što je Kabiri radio mogla je i sama vlastitim snagama. Carine na sirovine koje se pretapaju u ljevaonici koje su netom prije dolaska Kabirija ukinute, bile su faza II opstanka Aluminija kao tvornice, ali samo sa ljevaonicom, bez elektrolize (manji broj radnika bi bio ali ipak konačno profitabilnost bi se ostvarivala). Nekome nije pasalo da to aluminij sam radi pa je doveden Galerist (bitno je da je stranac – jer je lakše preko stranca uzimati šićar), te je tako aluminij otet iz ruka svojih vlasnika i predat – ispostavilo se najsofisticiranijem manipulatoru i prevarantu kojeg povijest pamti.

Dio plana Kabirija koji je odmah implementirao bio je stvoriti pozitivnu medijsku sliku o sebi – dobiti naklonost javnosti a i medija – u tome je uspijevao skor tri godine.

Mediji su pisali a javnost se divila, i skupa su svi slavili rođendan Kabirija, divili se crnim ružama koje je kao buket sam sebi slao iz Istambula, plaćajući tisuće EUR samo dostavu. Mostarske slastičarnice i kolači mu nisu bili dobri, pa je redovno kombi dovozio kolače sa Baščaršije u Mostar, kada bi bili neki skupovi u Upravnoj zgradi. Radnici su petkom pod moranje morali prisustvovati after work partijima nakon radnog vremena, gdje ih je u upravnoj zgradi čekao šank sa stotinama boca raznih pića nikada i viđenih nekome u životu.

Pucale su ga ideje da zelenim površinama Aluminija šeću i skakuću slonovi, zebre, majmuni. Svi bilboardi su bili njegovi po Hercegovini, a izraelske zastave , ne samo da su visjele na svakom stubu već su ih vrane u niskim letovima nosale, jer toga bila tolika količina da su se i ptice okoristile da prave sebi gnijezda. Video projekcijama uglavnom izraelskim zastavama je bojao razne građevine po Mostaru i Sarajevu. Desetine tisuća KM je trošio na vatromete.

MTA Party Modigliani .mp4 from M.T. Abraham Group on Vimeo.

Veliki lokalni, gradski, te federalni moćnici su ubrzo postali prijatelji Kabirija, svatko za svoj interes/šićar, mnogi ga se i danas ne odriču sve dok interesna rijeka teče, a tvornicu koja nije njegova pretvorio je kao poligon za razne skupove, forume, itd.. koje su pohađala i velika imena iz cijele BiH i inozemstva. Tvornica je postala reklamni poligon za LGBT zastave i promociju jednakosti. Jednostavno Kabiri je ubrzo postao #Master- mind# koji je znao proizvoditi lizalice koje su doslovno svi lizali. A on je uživao što je uspio da ih sve i posjeduje.

Moć je rasla, ego je rastao, on je jačao, hedonistički uživao u tome, te ubrzo postao nedodirljiv. Veleposlanici Noah Gal Gendler i Galit Peleg koje je posjedovao i posjeduje dali su mu zaštitu sa svoj interes/šićar tako da je dobio i fake zaštitu: „State of Israel stands behind Kabiri“

Milijuni su stizali te 2021. g i 2022. g moć je rasla, rasla je i njegova vojska podanika, zvučnih imena: premijera, ministara, gradonačelnika, političara na svim nivoima, novinara, velikih faca, malih faca, fukara, kriminalaca, posjedovao je i „Gornji dom“ tj vlast, i „Donji dom“- ulicu, fukare i kriminalce. Ubrzo je Kabiri posjedovao i upperground and uderground guys. Kabiri proživljava de ja vu sa Zrinjskim, liječi rane svojih neuspjeha i propale investicije sa Hapoelom, čvrste temelje izlijeva u Mostaru, jer se u Izrael ne može vratiti jer ga sudovi proganjaju zbog financijskih afera.

FOTO: DANNY MARON

Takvu moć i uspjeh za tako kratak period nisu postizali ni najveći velikani povijesti iz „Donjeg doma“: Al Capone ili Pablo Escobar. Jednostavno, Kabiri je lizačima njegovih lizalica pružao mojim, tvojim našim parama, sve što nikada mnogi nisu imali ili doživjeli, a posebna priča su obscene zabave, partiji, gdje je Kabiri forsirao ugođaj kroz njemu omiljene dvije boje, crnu i bijelu: crna prigušena atmosfera, plesačice, maske besplatni aranžmani bijelog powdera, scenski raskoš koji je vodio do ekstaza.

Forever Tel Aviv Afterparty from M.T. Abraham Group on Vimeo.

Novac je stizao (moj, tvoj, naš ali u njegove ruke), a sa novcem rasla je i moć, sa moći raste ego, sa egom i moći rastu apetiti.

Kabiri je pokazivao moć, znao je začarati sve i svakoga, pogotovo naše velikane svojom moći i pričom bez podloge, ali ga je lijepo bilo slušati kakve je sve projekte zamislio. Državnici, premijeri, ministri, predsjednici stranaka su mu vjerovali, morali su zbog šićara – a nakon spoznaja o istini idalje je za neke bio „businessman par excelance“.

Bez obzira tko šta pisao o njemu, smatramo da slučaj Kabiri se može kvalitetno obraditi kroz doktorsku disertaciju iz ekonomskih znanosti na temu: „ Manipulacija i obmana – kao dopuštena sredstva u ekonomiji za ostvarenje financijske stabilnosti“.

Da upravo godinama, pa mnogi i sada vjeruju da je Kabiri stabilizirao financijski, operativno, tehnički i investicijski Aluminij d.d., čija bilanca uspjeha i stanja se krije kao zmija noge, a samo smo je mi objavljivali, a to su do sada u vremenu Kabirijevog najma stotine mil KM gubitaka (sa zateznim kamatama vjerovnika), te rast gubitka svake godine do iznosa kada će doseći jednu milijardu KM kroz 30 g najma. Istina i to jedina je da je Kabiri financijski stabilizirao samo sebe, mnoge lizače lizalica oko sebe, na uštrb i štetu Aluminija koja se mjeri stotinama mil KM gubitaka.

Upravo manipulacija i obmana Kabirija je uvjerila sve pa i one iz „Gornjeg doma“ političare da je u Aluminiju sve med i mlijeko. Jeste bilo med i mlijeko u Kabirijevoj firmi, ali ne i u Aliminiju, jer se Kabiri predstavljao kao Aluminij, te njegovih 45 mil EUR dobiti kroz dvije godine svi su slavili, a sada znamo i zašto zato što ti „SVI“ su imali koristi od toga. (A naš bi narod rekao: Ko jebe Aluminij, more dok more, ovako je dobro svima uz Kabirija). Prodašmo, čast, karakter, vjeru, naciju, nasljeđe za šaku škudi…

Imalo, se , moglo, se balahalo se. Nisu pasale bijele WC školjke i umivaonici, pa su se zamijenili u crne, trotoari su se bojali u LGBT boje, led rasvjeta je uvedena na svaki pedalj tvornice kao Disneyland, a wall projekcije izraelskih zastava i dan danas krase naš nekadašnji Aluminij. Na dekoracije, boje i farbe su se trošili milijuni.

Silni zarađeni milijuni, desetine milijuna su nestale, iscurile, potrošile se, sakrile, transferirale na-on shore i off shore destinacije. U 2023 g. novih milijuna, nema, nisu stvoreni, nisu stvoreni ni stotine tisuća ni desetine tisuća, nije stvorena niti jedna marka dobiti.

Znamo, imamo dokaze, pisali smo o tome, da se Kabirijevo carstvo u 2023. god počelo raspadati. Mi kažemo sada ono je raspadnuto, nema ga, prah i prašina samo gosp Kabiri idalje vjeruje u svoje snove. Nepotvrđeno saznajemo da je Kabiri ostvario gubitke u 2023. g od preko 20 mil KM, sa svojim firmama u Mostaru, te 2023. g i danas vegetira na nešto malo dobiti što je ostalo iz 2022. g mada je većinu tih sredstava iz dobiti Kabiri investirao.

Nema se tko šta ljutiti, čovjek je investirao u nova auta, poneko se i slupalo, u stanove u Mostaru, u stanove u Tel Avivu, u Nekretnine u Tivtu, kažu i u neke hotele, a veliki dio je investirao u umjetnička djela a ono što je ostalo poslao je sam sebi kao investiciju na off shore i on shore račune tko zna gdje i u kojim državama.

Najbitnije je da proizvodnja ne radi, a kada radi to je ispod 10% potrebnih kapaciteta.

Najbitnije je da se Veliki Kabiri boji i plaši ne znamo čega pa ga štite ilegalno naoružani zaštitari koje je mijenjao kao čarape.

Najbitnije je da je Kabiri umjetnik, a ne industrijalac, te mu je zadnjih mjeseci kada krije stanje u firmi poslastica pričati o umjetnosti. Kabiri neće priznati da treba da ide, seli, da proglasi i stečaj jer je nelikvidan duže od 60 dana, a ne ide mu u prilog što su ga svi tj njih 99,99% iz „Gornjeg Doma“ (političari koji su ga doveli i podržavali), prozreli, saznali istinu, te su ga se odrekli. Najveća bol i žal je što je izgubio podršku stožerne stranke. Nekada je gosp Kabiri izjavljivao: ovo je poslovna operacija koju sprovodim sa političarima. Da, dok su bili uz njega dvije godine su bile plodne, sada je Kabiri sam, u dugovima, nelikvidan, u gubitcima, proizvodnje praktički više od godinu nema (malo radi malo ne radi), kupci, dobavljači otkrili prevaru i manipulaciju.

Ali Kabiri ne odustaje, jer ne može, ne može u Izrael, ali izgleda da u Tivtu stvara „Safe Harbour“

Ostala mu je još samo podrška onih iz „Donjeg doma“ (Uličari, fukare , kriminalci), ali svi znamo da ta podrška ne znači ništa. Premijer Nikšić je jasno dao pljusku Galit Peleg u svezi Kabirija, gdje je rekao da možda treba čovjek i potražiti pomoć… zna se koju.

Ne govorimo džaba, bio jedan Premijer u Gornjem Domu, slavio Kabirija ko Boga i dan danas, a danas je taj Premijer u Vojkovićima. Došao drugi Premijer koga Kabiri ne drži ni u Gornjem ni u Donjem Domu, koji je jasno poručio Kabiriju – pakuj prnje i leti, jer kada budemo mi donosili odluke biće ti kasno.

Nelikvidnost Kabirija, je teška, velika, sumorna, bremenita, nepodnošljiva. Ali ima ona izreka: „dok sam živ ima i nade“, pa je Kabiri pokušao materijalizirati tu „Nadu“ tražeći milijunsku pozajmicu od Udruženja građana. A nije slučajno da je to Udruženje građana NK HŠK Zrinjski. Mi smo dobili info, i kako je lagano otpepan od strane Zrinjskog, ništa od pozajmice. Prije toga bahati Kabiri je tražio udio u dobiti Zrinjskog, pa kada ništa nije uspjelo izgleda da je pukla tikva Zrinjskog i Kabirija, jer je Kabiri novim mahinacijama pokušao se omrsiti o Zrinjski, ali su ga otkrili. Skontale i banke, pa ne daju kredite.

Svi čekamo Odluke Vlade o raskidanju ugovora o najmu sa Kabirijem koje bi se mogle brzo dogoditi, mada ni Kabiri ne miruje. On posrnulo poslovanje i gubitak likvidnosti pokušava namaknuti organiziranjem „Kreativnih radionica“ u Galeriji HUB.

Polazni su mu djeca od 4-12 godina, te poslovni ljudi.

Milijarder naplaćuje djeci od 4 godine 30 KM za dva sata radionice.

Uglavnom, naš portal je idalje otvoren za ideju: Humanitarna akcija -„ pomozimo Kabiriju “ sada kada bude mijenjao zimske gume u ljetne na nekoliko svojih skupocjenih vozila.

Istraživački tim portala OTPOR.Media

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO