Gradi se novi dugački tunel koji će spojiti Makarsku rivijeru s Hercegovinom u kraćem vremenu

PRO Oglas

U Hrvatskoj je planirano 20 cestovnih projekata, a jedan od njih je projekat kojim će se iz pojedinih dijelova Bosne i Hercegovine skratiti put do Makarske rivijere.

Predsjednik uprave poduzeća Hrvatske ceste Josip Škorić potvrdio je da je riječ o projektima čija će realizacija početi sljedeće godine, s ukupnom vrijednosti višom od milijardu eura.

Projekat kojim će se skratiti put iz pojedinih dijelova Bosne i Hercegovine do Makarske podrazumijevat će izgradnju ceste Ravča – Drvenik. Riječ je o spojenoj cesti od čvora Ravča na autoputu A1 do trajektne luke u Drveniku na jadranskoj magistrali.

Ova prometnica će biti duga 7,36 kilometara te će uključivati tunel kroz planinu Rilić dugu 5,6 kilometara. Veći broj hrvatskih primorskih općina je iskazao zainteresiranost za izgradnju ove ceste, kao i pojedini hercegovački gradovi, među kojima su Ljubuški, Čapljina, Čitluk, Grude i Široki Brijeg.

Sabor Hrvatske je prošlog tjedna usvojio financijski plan Hrvatskih cesta za sljedeću godinu s projekcijama za 2025. i 2026., čime je odobren plan izgradnje novih prometnica, piše Jutarnji list.

Početkom sljedeće godine očekuje se da Vlada usvoji Program građenja i održavanja javnih cesta u sljedećem četverogodišnjem razdoblju. Time će se stvoriti formalni okvir za pronalaženje financijskih sredstava za realizaciju tih projekata.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk