Gross Kabiri – Benjamina Karić: Prijetnja ili poziv na igru

PRO Oglas

Ne tako davno, još u Ožujka 2023., Gradonačelnica Sarajeva, znala je napisati na svom Instagramu:

Amir Gross Kabiri, čovjek koji vidi Bosnu i Hercegovinu kao zemlju velikog potencijala i brojnih mogućnosti.

Od kompanije Aluminij Mostar, napravio je najvećeg izvoznika u Bosni i Hercegovini. Zaposlio je stotine građana, svih nacionalnosti.

U Mostaru je otvorio “The Hub of Modern Arts” sa umjetninama iz osobne kolekcije vrijedne preko 300 milijuna maraka.

Donio je svoj kapital, investira i pomaže u oporavku bh. privrede, ali i društva. Pokazao je veliku društvenu odgovornost, podržao velike i važne projekte.

U našem narodu bi rekli: „Gdje je ta ljubav nestala“. Ne govorimo o pravoj ljubavi, riječ je o metafori, ali govorimo o poslovnim manirima, poslovnom jeziku, poslovnoj ili političkoj kulturi, gdje zadnjih nešto više od mjesec dana Gosp Gross Kabiri, pa i veleposlanica Peleg preko društvenih mreža „bockaju“ i prozivaju Gradonačelnicu Sarajeva gospođu Karić – rođena Londrc.

Podržavanje terorizma se ne prašta. Imaš puno toga za naučiti. (@benjaminakaric)

Upravo ovu poruku iz naslova je gosp Gross Kabiri JE FRIŠKO napisao na svom instagramu i uputio je gđi. Benjamini Karić – rođ. Londrc.

Da li je sa ovom poukom Gross Kabiri uputio prijetnju gđi Karić – Londrc, – na nama nije da ulazimo u to, neka svatko pročita poruku i shvati je na svoj način, ili je gosp Kabiri po tko zna koji put pozvao gđu Karić – Londrc da igra igru sa njim preko društvenih mreža .

Uglavnom, pucanje „ljubavi“, koja prelazi u animozitet između Gross Kabiri – Karić Londrc, počelo je negdje u lipnju 2023, a nakon situacije kada je Kabiri od sarajevske gradonačelnice tražio dozvolu za organizaciju vatrometa s vojarne Jajce, ali i dozvolu za osvjetljavanje Vijećnice sa zastavom Izraela.

Gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karića, nije odobrila zahtjev Trgovinske komore Izraela za vatromet i osvjetljavanje Vijećnice povodom proslave Nacionalnog dana Izraela. Nakon toga događaja, uslijedio je rat u Gazi te optužba Gross Kabirija i veleposlanice Peleg da gradonačelnica Karić – Londrc podržava Hamas.

Kabiri je optužio Karić da podržava Hamas, što je na fonu onoga što tvrdi i izraelska ambasadorica u Bosni i Hercegovini Galit Peleg – prenosi Oslobođenje (10.11.2023).

https://sport1.oslobodjenje.ba/s1/fudbal/premijer-liga-bih/kabiri-se-osilio-poceo-je-drzati-lekcije-benjamini-karic-906983

Uglavnom Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić – rođ Londrc je ponovo targetirana od gosp Kabirija preko društvene mreže Instagram, direktno prozvana, te nam je u narednim danima pratiti kako će se ovaj dvojac ponašati.

OTPOR.Media osuđuje i ograđuje se od svakog ponašanja u javnosti, društvenim mrežama, stadionima koje je neprimjereno, koje izaziva tenzije, govor mržnje, antisemitizam, nacionalizam te bilo kakav oblik radikalizma….

Istraživački tim portala OTPOR.Media

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO