HDZ-ovi ministri s kolegama iz SDA jednoglasni u borbi za unaprjeđenje LGBT prava. ČESTITAMO!!!

PRO Oglas

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, usvojilo je Akcijski plan za unapređenje ljudskih prava i osnovnih sloboda LGBT osoba u Bosni i Hercegovini za razdoblje 2021. – 2024. godine

“Na ovaj način BiH ispunjava jedan od ključnih prioriteta u pretpristupnom procesu pridruživanja BiH Europskoj uniji, ali i obaveze proistekle iz međunarodnih konvencija”, priopćeno je iz Vijeća ministara, prenosi Klix.

Brojni građani nisu upoznati tko ih zastupa te na koji način djeluju izvršna i zakonodavna bh. vlast. Vijeće ministara sastoji se od 9 ministarstava koja su podijeljena među HDZ, SDA i SNSD ministrima i njihovima zamjenicima koji se rotiraju po nacionalnoj kvoti.

Akcijski plan za LGTB prava jednoglasno su usvojili HDZ-ovi ministri Vjekoslav Bevanda, Josip Grubeša i Ankica Gudeljević, a suglasni bili također i HDZ-ovi zamjenici ministara poput Josipa Brkića, Mije Krešića, Ljiljane Lovrić. Sve je amenovano uz suglasnost koalicijskih partnera i kolega iz SDA i SNSD-a poput Selme Cikotića, Bisere Turković, Staše Košarca, Sifeta Podžića i drugih.

U fokusu Akcijskog plana je ostvarivanje tri opća cilja – jednake mogućnosti i zabrana diskriminacije, jednaka prava u svim oblastima života i društvo poštovanja raznovrsnosti.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice – Agencija za ravnopravnost spolova dostavit će Vijeću ministara BiH izvješće o realizaciji ovog plana.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO