HNŽ-ova COVID AFERA: Herceg, Marušić, Badžak i Jović pod istragom

PRO Oglas

Portalu Mostar.live iz više izvora je potvrđeno da istražni organi pokazuju poseban interes za trošenje proračunskih sredstava u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u vrijeme dok je Vladom upravljao Nevenko Herceg.

Ovih dana posebno su intenzivirane provjere dodjele sredstava po osnovu tzv “covid zakona” po kojem su sredstva dodjeljivana ” i kapom i šakom” bez adekvatnih kriterija.

Prema informacijama portala, pod lupom je i dodjela kada je Ministarstvo poljoprivrede HNŽ na čelu s Donkom Jovićem, odnosno Vlada HNŽ na čelu s Nevenkom Hercegom zadnji dan 2021. godine iz interventnih sredstava isplatila poduzeću s jednim zaposlenim 200 tisuća maraka. Radi se o Marinadi, firmi Nike Marušića, koji je ujedno direktor županijskog Fonda za zaštitu okoliša.

Identičan iznos, tada je prebačen i firmi Jaffa iz Blagaja, tj. Nedimu Badžaku.

Osim navedenog iznosa Jovićevo ministarstvo je i Gradu Mostaru prebacilo 25 tisuća maraka, za Niku Marušića i 15 za Jaffu Nedima Badžaka, ali ne direktno, već preko Grada Mostara.

Prethodno je premijer Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg (HDZ) odobrio i da se u 2020. godini Marinadi dodijeli 50 tisuća KM interventne pomoći u okviru subvencija privatnim poduzećima. Sredstva su dodijeljena kroz program Ministarstva privrede HNŽ.

Ovu dokumentaciji već ranije je izuzimao FUP, ali je tek sada došlo, kako saznajemo, do pravih pomaka u istrazi.

Mostar.live

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO