Hrvatski “poduzetnik” Zoran Pripuz i nekoliko njegovih pajdaša uhićeni od strane USKOK-a

PRO Oglas

U tijeku je akcija policije i USKOK-a na širem području Zagreba i u šibensko-kninskoj županiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti, sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti. Uhićeno je pet osoba s područja policijskih uprava zagrebačke i šibensko-kninske.

Među uhićenima je i Zoran Pripuz. Slučaj je povezan s Pripuzovom bespravnom gradnjom na Murteru i dozvolom za kamp koju je dobio.

Istražitelji su rano jutros započeli realizaciju kriminalističkog istraživanja koje Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split provodi u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Kako nesluženo doznaje Slobodna Dalmacija, jutrošnja akcija odnosi se na gradnju na Murteru investitora Zorana Pripuza i dozvolu za kamp koju je dobio. Akcijom je obuhvaćen i Dario Filipi, također vlasnik jednog ilegalnog kampa na Murteru. Akcija je obuhvatila i Eduarda Maržića, svojedobno predsjednika Hrvatske udruge kampova, koji je i sam prije 15-ak godina bio osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca.

Također, tu je i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik. I on se, piše Slobodna, bavio kampovima. Posljednja u nizu osoba koje istražuje USKOK je Neda Livljanić, sada već bivša službenica odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu.

Po neslužbenim informacijama, na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje, a koje su joj posrednici, koji imaju veze s poslovanjem kampova, predali u ime investitora.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk