Inicijativa roditelja ponosna na veliku pobjedu i svoga člana dr. Erdina Alajbegovića nad “sustavom manipulatora”!

PRO Oglas

Vijeće koordinatora Inicijative roditelja Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci pozdravlja odluku Općinskog suda u Mostaru koji je donio presudu da se dr.Erdin Alajbegović ima vratiti na svoju prethodnu funkciju šefa Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ.

Kao što je javnost već informirana, dr.Erdin Alajbegović, bivši šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ, je pobijedio na sporu koji se vodio na Općinskom sudu u Mostaru zbog njegovih stavova o korona virusu. Općinski sud je odlučio da se dr.Alajbegović ima vratiti na posao i da mu se moraju isplatiti svi zaostaci. Podsjećamo da je dr.Alajbegović ranije, zbog svojih stavova i odlukom političkih (a ne stručnih) komesara smijenjen sa svoje pozicije zato što je iznio statističke dokaze da postoji mogućnost da je Hercegovina stekla prirodni imunitet na Covid-19.

Ponosni smo što je dr.Alajbegović, inače, i član Vijeća koordinatora Inicijative roditelja svojim znanjem, dosljednošću i stručnošću jako puno pomogao Inicijativi roditelja i osoba je čije smo savjete i mišljenja uzimali u obzir prilikom javnih istupa i djelovanja. Inače, odvjetnik Danijel Pervan, odvjetnik koji zastupa Inicijativu roditelja je stavljen na dispoziciju dr.Erdinu i u njegovom slučaju tako da ovom prilikom, osim Erdinu, čestitamo na pobjedi i odvjetniku Pervanu.

Ovim putem obaviještavamo javnost da Inicijativa roditelja i dalje očekuje mišljenje Ustavnog suda BiH na apelaciju koju smo uputili još prošle godine preko odvjetnika Pervana, a tiče se restriktivnih mjera u osnovnim školama. Začuđuje činjenica da se tako dugo čeka na donošenje mišljenja kada usporedimo da je u drugim sličnim slučajevima Ustavni sud znatno brže reagirao.

Čemu ovoliko odgađanja i čekanja kada je apelacija Inicijative roditelja u pitanju? Bez ikakve namjere da prejudiciramo išta, Inicijativa roditelja na ovom smjeru očekuje još jednu pobjedu koja će udariti zadnji pečat na djelovanje i nastojanja hrabre grupe roditelja koja se stavila u zaštitu vlastite (ali i sve druge) djece kontra nemilosrdnog pokušaja određenih interesnih skupina da im se ukrade normalno djetinjstvo i normalno školovanje na kojeg imaju svako moguće pravo!

Od te borbe se nećemo umoriti nikada i idemo do kraja.

Vijeće koordinatora roditelja
Pero Barbarić

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas