Još jedna stranka od Čovičevih otpadaka, oni žele mlade ljude koji imaju nove ideje, nove planove i nove ciljeve

PRO Oglas

Nezavisni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojske županije i zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Žepčak Ivo Tadić, izabran je na današnjem Utemeljiteljskom saboru Hrvatskog demokratskog saveza (HDS) u Žepču za prvog predsjednika te stranke.

Tadić je do kraja prošle godine bio i predsjednik Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice, koju je odlučio napustiti te oformiti novi, kako je istakao, ujedno i prvi politički subjekt sa sjedištem u Žepču. Tadić je naglasio kako su se na osnivanje nove stranke odlučili zbog događanja unutar ZDŽ i Općine Žepče.

“Naši su ciljevi da napravimo jednu demokratsku stranku, u kojoj ćemo imati mlade ljude koji imaju nove ideje, nove planove i nove ciljeve. Želimo surađivati sa svim hrvatskim opozicijskim strankama.

Trenutno smo u vlasti u ZDŽ i želimo utjecati na sve procese, pogotovo unutar naše županije”, kazao je Tadić.

HDS će, najavio je Tadić, imati svog kandidata za načelnika Općine Žepče i listu za Općinsko vijeće Žepča, kao u još, najmanje, dvije općine u ZDŽ. Vjerojatno će to biti općine Usora i Vareš.

HDS će, najavio je, biti “stranka desnog centra” te će se prvenstveno zalagati za hrvatske nacionalne interese.

Utemeljenju nove stranke u Žepču, pred oko 450 izaslanika i gostiju, nazočili su kao gosti i rukovodstva HDZ-a 1990, HNP-a, HSS-a, Viteške stranke te Čapljinske stranke.

Za Tadićevog zamjenika izabran je Zdravko Marošević iz Vareša.

Fena

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO