Kakva je uloga bivšeg ministra pravde BiH Josipa Grubeše u “slučaju Mamić”?

PRO Oglas

Osman Mehmedagić Osmica već je prekršio pravila “kućnog pritvora” tako što se sreo sa Muhamedom Pekićem, koji mu je bio osoba od najvećeg povjerenja u vrijeme dok je bio na čelu OSA BiH.

Nitko nije ni mislio da će Osmica, po izlasku iz Vojkovića, mirovati i da neće pokušati utjecati na svjedoke, ali je pitanje da li će biti vraćen u pritvor nakon ovog nedozvoljenog kontakta.

Vidjeti ćemo to u narednim danima.

Uzgred, ako netko sumnja da će Ranko Debevec, suspendirani predsjednik Suda BiH, mirovati u “kućnom pritvoru” bez pokušaja da utječe na svjedoke i opstruira istragu koja se vodi protiv njega, grdno se vara.

“Inspektor Dževdet”, kako se često lažno predstavljao Debevec dok je bio na funkciji, iskoristiti će, izvan svake razumne sumnje, netko od svojih “tisuće osoba koje uvijek liči na jedno, njegovo” da pokuša doći do svjedoka i spriječiti ih da iznesu dokaze protiv njega.

Biti će zanimljivo vidjeti i da li će istraga koja se vodi protiv Debeveca stići i do Josipa Grubeše, bivšeg ministra pravde u Savjetu ministara BiH, koji je, dok je bio na funkciji, sudjelovao u pokušaju spašavanja Sebije Izetbegović tako što je stavio oznaku tajnosti na dokumentaciju o njenom obrazovanju.

Za taj akt, Osmica mu je učinio nekoliko usluga; Između ostalog zaposlio je neke od njegovih bliskih prijateljica u OSA BiH.

Grubeša, dugogodišnji član HDZ-a BiH, je poznat i po žestokim pijankama sa Debevecom i konzumiranju svega što “na pijankama ide”.

Zbog bliskosti Grubeše i Debeveca, bilo bi zaista važno provjeriti kakva je njegova uloga u “Slučaju Zdravko Mamić”, odnosno sudskoj odluci o neizručenju Mamića Hrvatskoj gdje je pravomoćno presuđen.

Neki od izvora tvrde da je vrlo značajna, a podvlače to velikom ii vrijednom imovinom koju je Grubeša stekao u vrijeme ministarskih mandata (dva puta je bio Ministar pravde) – tri stana na u trokutu Mostar – Prozor/Rama – Sarajevo, kuća sa bazenom u blizini Stoca, te apartman od cca 66m2 u Novalji na Pagu koji je vrijedan 110.000 eura.

SlobodanVaskovic.blogspot.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO