Kuglači Posušja dva kola prije kraja prvenstva osigurali naslov prvaka, četvrti put za redom

PRO Oglas

Utakmicu 20. kola kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine odigrali su u nedjelju u Bagušića kuglani kuglači Posušja. Iako su domaći kuglači dočekali posljednju ekipu lige, ekipu „Posavina“ iz Gradiške, teže od očekivanog su izborili pobjedu. Tek u posljednjem paru, posuški kuglači su izborili pobjedu od 5:3.

„U prvom paru nastupili su Pere Petric i Ivo Petric. Pere je pobijedio svoga protivnika i bio na kraju i najbolji naš pojedinac. Ivo je izgubio, ali smo imali prednost od 40 čunjeva. U drugom paru Danijel Penava i ja gubimo od svojih protivnika. Tako da smo nakon drugog para bili u rezultatskom minusu. Gubili smo 3:1. Pritisak je bio na našem zadnjem paru. Bernard Malenica i Antonio Mišetić su usprkos lošem početku, ipak uspjeli preokrenuti rezultat. Tako da smo izborili još jednu prvenstvenu pobjedu“, kazao je Mario Prljević za naš radio. Spomenimo da je Pere Petric s 637 čunjeva bio najbolji igrač utakmice u Posušju, ali i svih utakmica 20. kola.

Vlado Marin iz Kuglačkog kluba Posavina je istaknuo da je Posušje bio favorit, ali da su i oni sami iznenađeni vlastitom dobro odigranom utakmicom.

Korak do četvrte titule prvaka BiH

Nova dva boda izborena protiv Posavine, označila su za Kuglački klub Posušje još jednu titulu prvaka Kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine. Naime, druga ekipa prvenstva, kuglači Rudara iz Kaknja su tek četiri boda iza Posušja, pa i ako se dogodi situacija da Posušje izgubi iduća dva kola, a Rudar iz Kaknja svoje utakmice dobije, Posušje zbog boljeg međusobnog omjera osigurava titulu. „Mi smo oba puta dobili našega konkurenta, Rudara iz Kaknja, tako da bi se u tom slučaju gledali set poeni. Mi imamo još nekoliko kola do kraja, idemo na pobjede, ali možemo reći da je titula i ove godine naša“, kazao je Prljević za naš radio.

I dok Posušje ima još jedan naslov prvaka, ekipa Posavine ove godine kao posljednjeplasirana izlazi iz kuglačke premjer lige. „Još su tri kola do kraja. Mi imamo neke teoretske šanse, ali se ne nadamo. Čeka nas ispadanje iz ovog ranga. Dogodine igramo ligu RS, radit ćemo dodatno i nadam se vrlo brzo ponovo zaigrati prvu ligu“, kazao je Marin.

Iduće kolo Posušje ide u goste kod trećeplairane ekipe na tablici,Rudara iz Prijedora. No, neće biti lako, jer ponovo idu na gostovanje bez svog najboljeg igrača i kapetana Ivana Ike Petrica koji će izostati najmanje mjesec dana zbog ozljede mišića desne noge.

Rezultati ostalih utakmica 20. kola kuglačke premjer lige:

KK Mostar – KK Ada 6:2

KK Kozara – KK Rudar Prijedor 6:2

KK Mineral – KK Sloboda 5:3

KK Borac – KK Željezničar 7:1

KK Rudar Kakanj – KK Zrinski 7:1.

Iduće kolo Ada putuje na gostovanje kod ekipe Mineral. Kuglači iz Mostara idu kod ekipe Kozara, Posavina će dočekati Rudar iz Kaknja, Željezničar Slobodu, a Zrinski iz Ljubača će biti domaćin Borcu iz Banja Luke.

RadioPosusje.ba

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk