LETE GODINE: 16 godina od utakmice na Pecari Bosna i Hercegovina – Hrvatska

PRO Oglas

Prijateljski susret mladih reprezentacija BiH i Hrvatske, igran pred kojih 1.000 gledatelja na Pecari, prekinut je u 45. minuti radi pada napona na reflektorima koji su osvjetljavali stadion na Pecari. Zamislite, baš na dan kada je u Širokom Brijegu zasvijetlila prva žarulja, dakle točno 69 godina nakon toga ovdje bude odigrana prva reprezentativna utakmica, ali zbog nestanka struje ne bude odigrana do kraja.

Reflektori su se ugasili budući da je velika hladnoća uzrokovala enormnu potrošnju električne energije na području cijeloga grada, pa je jednostavno iskočila sklopka i igralište je pet minuta prije nego je trebalo početi drugo poluvrijeme ostalo u mraku.

Viša sila – kazali su domaćini koji su se trudili osigurati nastavak susreta, no taj pad sustava nije se mogao tek tako na brzinu otkloniti, budući da je za reaktiviranje četiri velika reflektora potrebno dodatno vrijeme dok se sve to ohladi, pa opet lagano počne paliti. Reprezentativci jedne i druge države, te njihova vodstva bili su spremni nastaviti susret, dugo su se igrači izbornika Slavena Bilića s jedne i Ibre Zukanovića s druge strane u mraku zagrijavali, da bi nakon pola sata čekanja službeni spiker obznanio kako se susret neće nastaviti.

U prvih 45 minuta, dok su postojali normalni uvjeti za igru vidjeli smo zanimljivu i vrlo borbenu utakmicu. Hrvatska je selekcija bolje otvorila utakmicu, već u drugoj minuti Primorac je promašio izglednu priliku. S druge strane odgovorio je sedam minuta poslije Jelić, koji iz mat pozicije nije uspio svladati vratara Vranjića. Središnjicu prvog poluvremena obilježio je niz oštrijih startova, tako da je igra često bila prekidana. Ipak, najveću priliku propustio je pet minuta prije kraja Ante Tomić. Slobodni udarac s nekih osamnaest metara zapucao je tik poviše grede.

ŠIROKI BRIJEG – Stadion Pecara. Gledatelja 1000. Susret mladih reprezentacija U21: Bosna i Hercegovina – Hrvatska 0:0, prekinuto u 45. minuti. Sudac: Novo Panić (BiH).

BOSNA i HERCEGOVINA: Baotić, Smajić, Bogičević, Studenović, Barišić, Dajić, Maksimović, Husić, Lukačević, Ibričić, Jelić. Izbornik: Ibrahim Zukanović.

HRVATSKA: Vranjić, Vukman, Vučko, Mišić, Bodrušić, Benko, Marčić, Tomić, Čale, Primorac, Tadić. Izbornik: Slaven Bilić.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO