Ljepotica na ljuta – Predstavnici iz RS-a bojkotirali njenu sjednicu za izradu plana reformi za provedbu plana rasta za Zapadni Balkan

PRO Oglas

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto zakazala je za danas sjednicu radnog tima za izradu plana reformi za provedbu plana rasta za Zapadni Balkan. Međutim, sjednica nije održana zbog čega se Krišto oglasila izražavajući nezadovoljstvo.

Sjednica je, naime, bila zakazana u online formatu s namjerom da se ispoštuju rokovi i izbjegne daljnje kašnjenje u procesu dostave odgovora Europskoj komisiji na predložene indikativne reforme.

Shodno poslovniku o radu, kvorum čini natpolovična većina svih članova Radnog tima, uz obavezu nazočnosti predstavnika svih nivoa vlasti nadležnih za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan, što na drugoj sjednici nije bio slučaj.

Predmetnoj sjednici nisu nazočili predstavnici iz Republike Srpske.

Zbog toga je Krišto istaknula kako nije dobro da imamo zakašnjenja u procesu preuzetih obveza, naročito kada je riječ o dostavi ključnih reformi u odlučujućem razdoblju kad Europska komisija žurno treba i očekuje stav Bosne i Hercegovine o indikativnim reformama.

Ona je naglasila kako je to potrebno u cilju nastavka konzultativnog procesa o reformama koje su eventualno neprihvatljive ili nejasne.

Kazala je kako bez izjašnjenja o reformama ne možemo nastaviti niti s pripremom Plana reformi za one reforme koje su nesporne.

Krišto je istaknula kako “prema planu koji nam je u nekoliko navrata komunicirala Europska komisija, rok za naš odgovor na prijedlog indikativnih reformi je bio 22. siječanj 2024. godine. S obzirom na to da smo već u značajnom kašnjenju, dodatnog prostor za odgodu, a posebno u ovoj fazi procesa – nema”.

Podsjetit ćemo, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH je u obavezi da o dinamici održavanja sjednica Radnog tima u ime BiH informira Europsku komisiju.

Zbog toga je Krišto izrazila žaljenje zbog nepostojanja kvoruma za održavanja druge sjednice Radnog tima za izradu Plana reformi za provedbu Plana rasta za Zapadni Balkan.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO