Studentski centar Sveučilišta u Mostaru isto naručuje auta s unaprijed dogovorenim specifikacijama

PRO Oglas

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru proveo je postupak javne nabavke dva službena putnička automobila. Nabavka je podijeljena u dva LOT-a ukupne vrijednosti blizu 80 tisuća KM bez PDV-a

Ovaj postupak nabavke se ne nalazi u planskim dokumentima koji su dostupni na Portalu javnih nabavki.

Zanimljivo je da je u oba slučaja pristigla samo po jedna ponuda, pa je dva ugovora dobila ista kompanija – Auto Nuić iz Mostara.

S obzirom da je kriterij za ocjenu ponuda ekonomski najpovoljnija ponuda, potkriterijumi se u značajnoj mjeri odnose na nefinancijske aspekte (LOT 1: garancija 20%; rok isporuke 10%. LOT 2: garancija 15%).

Također, tehničke specifikacije u tenderskoj dokumentaciji ukazuju na to da postoji mogućnost diskriminacije ponuđača.

Neki od primjera: tražene su felge – ne veće od 17 inča i ne manje od 16 inča, aluminijske (veći promjer drastično povećava cijenu pneumatika pa time i održavanje vozila). Kao i bočni zračni jastuci na prednjim sjedištima (priznat od Euro NCAP-a kao element sigurnosti koji se ocjenjuje kod testova sigurnosti ove nezavisne europske institucije), te bluetooth sistem bezručnog telefoniranja (priznat od Euro NCAP-a kao element sigurnosti koji se ocjenjuje kod testova sigurnosti ove nezavisne europske institucije).

Detaljnije se može vidjeti na fotografijama u nastavku.

Inače, kompanija Auto Nuić iz Mostara u 2022., prema podacima portala akta.ba, od čak 18,7 milijuna KM. Njihove usluge, nabavku vozila, guma, rezervnih dijelova i servisiranje koristi veliki broj javnih ustanova i poduzeća.

Pratimotendere.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk