Mamić u privatnoj arhivi pronašao 70 potvrda: Nastavak suđenja bit će spektakl, poznati novi svjedoci

PRO Oglas

Proširio se krug bivših hrvatskih nogometaša koji će biti pozvani kao svjedoci na suđenje Zdravku Mamiću u aferi ‘‘Dinamo II‘‘ na Županijskom sudu u Osijeku.

USKOK je, naime, prihvatio prijedlog Mamićeve obrane za saslušanjem dodatnih svjedoka vezano uz dio optužnice koji se odnosi na trošenje novca s Dinamovog računa u Klagenfurtu. Kao što smo već izvijestili, Mamićev branitelj Filip Glavaš predao je na raspravi u ponedjeljak nove dokaze, konkretno potvrde s potpisima bivših igrača Dinama te nekolicine menadžera o tome da su u razdoblju od 2002. do 2007. godine novac od Dinama, odnosno Mamića primali u gotovini, dakle na crno. Između ostalih, riječ je o Davoru Vugrinecu, Danijelu Pranjiću, Goci Sedloskom, Etoou, Mihaelu Mikiću, Edinu Mujčinu…

USKOK se u nastavku rasprave održanome u utorak suglasio s ispitivanjem navedenih svjedoka, dok su za očitovanje o dokumentaciji, za koju je Glavaš predložio da se uvrsti u spis, zatražili još tjedan dana vremena. Osim o potpisanim potvrdama za gotovinske isplate, Mamićeva obrana priložila je i ugovore, odnosno anekse ugovora koje su navedeni igrači potpisivali s Dinamom, pa su iz USKOK-a zatražili dodatno vrijeme kako bi detaljno proučili priloženu dokumentaciju, što im je sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Davora Mitrovića i odobrilo.

Podsjetimo, Mamića se po toj točki optužnice tereti da je s Dinamovog računa u Klagenfurtu u inkriminiranom razdoblju podizao novac i zadržavao ga za sebe. Obrana pak tvrdi da je Mamić tim novcem plaćao obveze Dinama, koje se nisu mogle obavljati preko redovnih računa u Hrvatskoj zbog brojnih tužbi i prijetnji blokadama klupskog računa od različitih vjerovnika. Zato je, ističu, i otvoren račun u inozemstvu. USKOK je još u fazi istrage priznao dio potvrda koje je Mamićeva obrana priložila u spis, a ostalo je spornih 2,2 milijuna eura za koje su ga optužili.

Sada su priložene nove potvrde, njih preko 70, koje je Mamić navodno pronašao u svojoj privatnoj arhivi, iz kojih proizlazi da je Mamić s inozemnog računa za obveze Dinama isplatio još 1.041.500 eura i 103.600 američkih dolara. Dodatno, bit će ispitani i odvjetnik Mladen Gajski, bivši punomoćnik Boška Balabana, zatim Marko Kuže, sin pokojnog Dinamovog trenera Josipa Kužea te Moravka Pokrovac, supruga pokojnog Kužeovog menadžera Dine Pokrovca, kao i Eduardo Da Silva i njegov bivši menadžer Helio Augusto Suzano te menadžeri u transferu Jasmina Agića iz Dinama u Južnu Koreju. Oni bi trebali iznijeti svoja saznanja o isplatama za koje nema potvrda, a riječ je o milijun eura za Balabana, po 300.000 eura za Kužea i Da Silvu te 500.000 dolara za Agića.

Jutarnji.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO