Mnogi ne znaju za ovu funkciju u automobilu koja vam može olakšati vožnju noću

PRO Oglas

Mnogo je razloga zašto vožnja noću predstavlja veći rizik nego vožnja usred dana. Osim smanjenje vidljivosti, tu su i stvari poput umora koji može biti koban, a dodatno stvari mogu pogoršati gužve na cestama, kao i nesavjesni vozači.

Stoga je važno imati na umu ove savjete i trikove koji vam mogu olakšati noćnu vožnju.

Pobrinite se da budete svjesni svoje okoline jedan je od najboljih načina da budete sigurniji vozač, a to vrijedi za bilo koje doba dana, a ne samo noću. Defenzivna vožnja mogla bi spasiti ne samo vaš život, već i živote onih oko vas.

Ne samo da je defenzivna vožnja važna prilikom noćne vožnje, već je to i držanje desne noge pod kontrolom dok ste za volanom. Iskušenje kada stvari postanu mračnije, neobično, jest ubrzati, ali to samo povećava rizike.

Predlaže se da svaka dva sata provedena na putu napravite 15 minuta pauze. Mogli biste, naravno, popiti piće s kofeinom (kao što je kava) tijekom ove pauze kako biste smanjili umor, ali to je samo kratkoročno rješenje i ne treba ga prakticirati u nedogled.

Jarka svjetla u vašoj kabini mogu biti velika smetnja tijekom vožnje noću, i to ne samo za vas. Druge vozače mogao bi odvratiti iznenadni snop svjetla koji dolazi iz automobila u drugom smjeru.

Većina modernih automobila zatamnit će svoju kontrolnu ploču kada upalite prednja svjetla, ali ako vaš to ne učini, provjerite postoji li način da smanjite svjetlinu. Jednako tako, ako koristite satelitsku navigaciju ili telefon kao kartu, postavite ovo na noćni način rada, s tamnijim zaslonima i pokušajte izbjeći korištenje unutarnjeg svjetla ako je moguće.

Čišćenje vjetrobranskog stakla trebala bi biti standardna zadaća vozača, ali pazite da na staklima nemate ništa što bi moglo odvratiti pozornost od ceste ispred vas. Pokušajte osigurati da mobilni uređaji koji se koriste za navigaciju nisu postavljeni na način koji bi vam mogao ograničiti pogled.

Postoje tri razine osvjetljenja na koje možete postaviti prednja svjetla – bočna svjetla, kratka svjetla i duga svjetla. Ispravna uporaba dugih svjetala noću je obavezna kako biste osigurali što bolji pogled na cestu, međutim, pobrinite se da nikada ne koristite duga svjetla kada je vam nadolazi automobil jer bi ih to moglo zaslijepiti.

Međutim, ono čega neki ljudi možda nisu svjesni je da zapravo možete postaviti svoja prednja svjetla. Ako možete vidjeti samo otprilike 60 metara ispred sebe, onda su prenisko. S druge strane, ako ih stavite previsoko onda samo osvjetljavate noćno nebo. Često postoji mali brojčanik blizu mjesta gdje se nalazi prekidač za svjetla koji može promijeniti visinu vaših svjetala.

Kad sunce zađe, mnoge noćne životinje su vani i stoga je vjerojatnije da će se pojaviti u vašim snopovima prednjih svjetala dok vozite seoskom cestom.

To bi trebalo biti jasno bez obzira vozite li u 23 ili 11 sati, ali pokušajte da vas ne ništa ometa dok ste za volanom. Držite oči prikovane na cestu jer je mnogo manje vjerojatno da ćete primijetiti anomalije u mraku nego na svjetlu.

Scrapcarcomparison.co.uk

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO