Neka sunce bude svaki dan u vašem domu uz ovih osam zgodnih ideja

PRO Oglas

Trendovi u uređenju interijera se neprestano mijenjaju, ali jedno pravilo uvijek ostaje isto – svakom prostoru treba dodati malo boje kako bismo se u njemu osjećali ugodnije.

Žuta boja je veliki hit u uređenju interijera, a posebno dolazi do izražaja tijekom tmurnih, sivih dana. Žuta je boja energičnosti, uzbuđenja i motivacije, a dokazano je i da potiče pozitivne emocije jer podsjeća na sunce i toplinu.

Ako u svoj dom želite unijeti baš ovakve emocije, pročitajte sljedeće retke i inspirirajte se idejama kako svoj dom obojiti sunčanim nijansama.

1. Zemljane nijanse žute u dnevnom boravku

Zemljane nijanse žute savršeno će se uklopiti u dnevni boravak. Nisu previše upečatljive, a odlično će izgledati na zidovima, drvetu ili na sitnim detaljima u prostru. Dublje, prigušenije nijanse žute stvaraju sofisticirani dojam, što je idealno ako suptilni sunčani dojam.

2. Kombinacija žute i sive

Dizajneri interijera ovu kombinaciju smatraju nenadmašnom. Žuta zagrijava hladne sive tonove, a siva uravnotežuju živahnost koju žuta daje prostoru. Ako uparite sive zidove sa žutim kaučem, tepihom ili detaljima, stvorit ćete elegantni, a istovremeno zaigrani dojam u dnevnom boravku.

3. Detalji čine razliku

Ako smatrate da je obojiti zid u žutu, ili kupiti žutu sofu malo previše ekstremno za vaš ukus, žutu možete unijeti i pomoću detalja koje lako možete promijeniti ako jednom poželite nekom drugom bojom ukrasiti svoj dom. Jastuci, vaze i pokoji ukras prostoru će također dati toplinu i razigranost.

4. Retro smeđa u kombinaciji sa žutom

Stari namještaj možete lako osvježiti pomoću žutih detalja u prostoriji.

Delikatna, poetična ili vibrantno žuta – ukrašavanje žutom bojom može unijeti dašak optimizma i radosti u vaš prostor. Ove toplije nijanse otvaraju vrata novoj perspektivi vašeg starog namještaja, koja donosi moderan zaokret u ono što se obično naziva retro raspoloženjem, kaže dizajnerica Tricia Guild.

5. Kombinacija žute i crne

Ako želite u svoj dom unijeti žutu, ali vam se ipak čini malo prenaglašenom, možete je kombinirati s bezvremenskom crnom i tako stvoriti sofisticiran dojam. U ovom slučaju žuta je poslužila kao osvježenje u obliku efektne tapete i odlično se uklopila s kožnim crnim kaučem.

6. Žuti zid ili tapeta

Žuta je jedna od boja kojom ćete najlakše stvoriti dinamičnost u prostoru. Dizajneri preporučuju kombiniranje tonskih nijansi i tekstura kako bi stvorili zaigranu atmosferu u domu. To možete učiniti na način da samo jedan zid obojite žutom bojom, ili postavite tapetu sa žutim detaljem.

7. Komad drveta obojite u žuto

Ako imate stari komad namještaja, poput stolice ili komode, možete ga obojiti u žuto i na taj način prostoru dati dozu energičnost. Žuta daje taj nalet energije, a ako stari komad drvenog namještaja obojite u ovu boju, zaljubit ćete se u recikliranje i restauriranje drvenih predmeta.

8. U dom ubacite boju senfa

Na prvu odbojna, boja senfa je odličan način za suptilno unošenje pozitivne energije u vaš dom. Ako u kuhinju postavite zavjese u ovoj boji, imat ćete dojam da vas obasjava sunce čak i tijekom tmurnih dana.

Zadovoljna.hr

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO