Nije moj sin ubio pse, ja sam to napravio!

PRO Oglas

“Iako imena i mjesto niste naveli, ali mi znamo kao i onaj čiji su psi na fotografiji, moj sin nije ubio te pse, je sam to ja učinio” – govori za portala OTPOR.Media otac čije ime isto ovog puta nećemo navoditi ali prenijeti ćemo drugu stranu priče koja ima puno veću pozadinu i gdje “institucije” prema obojici bi trebali adekvatno postupiti.

“Žive u gradu a pse dovode ovdje i ostavljaju ih puštene bez bilo kakvog nadzora. Ovdje govorimo oko 30-ak pasa kojih trenutno ima na ovoj lokaciji u mojom blizini. Dogodi se da ponekad ti psi znaju biti svezani lancem, ali vlasnik/ci rijetko dođu da ih uopće nahrane i dolazi do bježanja a nakon toga ti isti psi kreću po mjestu raditi štetu i ubijati perad koju mještani imaju” – opisuje nam ovaj mještanin koji je dugi niz godina žrtva ovih pasa i napominjući kako ovo nije prvi slučaj.

“Ovdje sam rođen, svoju djecu prehranjujem radeći fizičke poslove i učim ih poštenju od malih nogu. Učim ih kako imati domaće životinje i za njih se brinuti, a onda svako malo gledam kako mi djeca plaču jer su nečiji psi podavili mi svu perad koja ja držim na svom imanju i koja su u “kavezu” okružena da ne lutaju izvan svog dvorišta. Ovo je jednostavno izmaklo kontroli sa ovim psima za koje nitko ne odgovara” – govori nam.

Što je bio razlog ubijanja 6 pasa

Pitali smo ga što je bio razlog ubijanja šest pasa i je li to bilo potrebno? Zbog čega nije prijavio nadležnim institucijama da se pozabave tim psima?

“Znaju oni jako dobro to, samo nitko nikada da nešto poduzme dok se ovakvo nešto ne dogodi i netko “uzme stvari u svoje ruke”. Svjestan sam svoje pogreške ali do ovoga sigurno ne bi došlo da je druga strana i čiji su psi koji su bili izvan kontrole i koji su godinama pravili veliku štetu mojoj obitelji, mojoj djeci adekvatno čuvani.

Kada je sin nazvao vlasnika pasa i tražio od njega da financijski podmiri troškove kojeg su njegovi psi učinili, i kada sam rekao cijenu, samo zadnjeg “krvoprolića” bez da sam spominjao prijašnje stvari i domaće životinje koje mi je njegov pas podavio, a to su biti patke, zečevi, pilići, kokoši… mislim da sam mu rekao sveukupno oko 200E, on je samo bahato odgovorio – “ta nisu janjad da toliko koštaju” – to je bilo “kap koja je prelila čašu” i jednostavno nisam moga u sebi trpjeti više taj njegov bezobrazluk koji sam trpio svih ovih godina i gdje sam olako prelazio preko svega.

Nakon nekog vremena otišao sam do tih pasa i napravio sam što sam napravio. Ne bježim od svoje odgovornosti niti opravdavam svoj postupak koji sam učinio ali neka sada on zakopava svoje pse kao što sam godinama ja sa svojom djecom zakopavao sve ono što smo stvarali, hranili i o čemu smo se brinuli” – prepričava nam svoj potez zbog čega je ubio te pse.

Dodajmo na kraju kako smo razgovarali još s nekim mještanima ovog sela na području Širokog Brijega i mnogi su nam potvrdili kako imaju probleme sa mnogim psima koji se ovdje nalaze više kao lutalice nego nečiji kućni čuvari. Isto također su trpjeli štete od istih, ne pravdaju ovaj potez svoga sumještana ali donekle razumiju njegov potez jer znaju što su i koju štetu su nanosili ti psi.

Kako smo doznali mještani će narednih dana pokrenuti akciju da se što hitnije riješi problem ovih pasa koji nisu pod kontrolom, niti u svom dvorištu nego rade štetu po selu ostalim domaćinstvima. Oni ih neće ubijati ali će se zato sami vlasnici za njih morati pobrinuti za njih!

Mili Marušić / OTPOR.Media

  1. Ako je istina da ti psi lutaju selom bez nadzora, opetovano rade štetu susjedima a vlasnik se oglušuje na upozorenja… smakni nego šta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO