Nikada ne biste pomislili da je ova hrana zdrava

PRO Oglas

Konzerviranje hrane održava je jestivom i upotrebljivom, posebno kada postoji opasnost od mikroorganizama. Proces konzerviranja obično uključuje sterilizaciju. Nutricionisti, međutim, napominju da nije svaka konzervirana hrana loša.

Iako se gube hranjive tvari, voće i povrće konzerviranjem mogu ostati jestivi i do nekoliko godina, jer se mikroorganizmi eliminiraju. Nutricionistica dr. Jess Kording objašnjava da su sardine i druge konzerve ribe zapravo zdrav izbor.

Ipak, nije sva konzervirana hrana loša

One nude pristupačan izvor proteina koji je održiv i ne zahtijeva dugotrajnu pripremu. Konzervirane ribe, poput sardina, sadrže manje žive u usporedbi s mnogim drugim ribama i smatraju se jednim od najboljih izvora morskih plodova, posebno ako svježa riba nije dostupna.

Dr. Kording ističe da ove konzerve ribe pružaju značajne količine proteina, vitamina D i omega-3 masnih kiselina koje djeluju protuupalno. Dodatno, maslinovo ulje u konzervama pruža zdrave mononezasićene masti. Preporučuje se da se jede dvije do tri porcije ribe s niskim sadržajem žive svakog tjedna, a dr. Kording predlaže da se konzervirane sardine mogu dodavati uz tjesteninu, sir ili krekeri za zdravu užinu. Također, osobno voli da ih zgnječi i doda u salatu.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO