Nokti na nogama vam mogu otkriti puno toga o vašem zdravlju

PRO Oglas

Visoki kolesterol može biti povezan s razvojem bolesti perifernih žila (PAD), što rezultira nakupljanjem masnih naslaga i blokadom arterija. Ovo može izazvati promjene na noktima nogu, budući da je protok krvi ograničen prema stopalima.

Liječnici upozoravaju da grčevi u stopalima, utrnulost ili promjena boje kože mogu ukazivati na ozbiljne probleme, prema Britanskoj udruzi za srce.

U slučaju periferne vaskularne bolesti (PVD), krvne žile postaju sužene, otvrdnute ili začepljene, što dovodi do ograničenja protoka krvi u udovima, posebno nogama i stopalima. PVD može uzrokovati smanjeni rast dlaka na nogama, promjene boje kože poput crvenkasto-plave ili blijede, teško zacjeljujuće rane ili čireve na nogama i stopalima, kao i promjene na noktima poput njihove debljine i neprozirnosti.

U uznapredovalim stadijima, ljudi mogu doživjeti kritičnu ishemiju udova, što uzrokuje jaku bol u stopalima i prstima, čak i tijekom mirnog sjedenja. Osim visokog kolesterola, čimbenici rizika uključuju visoki krvni tlak, dijabetes, pretilost i nedostatak tjelesne aktivnosti.

Klik.hr

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk