Novi izbori, nova straka u Hrvata – Osnovan pokret HUM

PRO Oglas

Humska ujedinjena mladost (HUM) ime je novog pokreta koji je utemeljen u ponedjeljak u Čapljini.

Na osnivačkoj skupštini stranke inicijativni odbor jednoglasno je izabrao četveročlano supredsjedništvo koje čine Matej Vukančić, Dalibor Ravić, Dario Hrkać i Pero Čepo, koji je odabran za predsjednika pokreta. Osim njih, osnivači pokreta HUM-a su i Petar Pehar i Sandro Jurković iz Čapljine, te Marin Grizelj iz Gruda, priopćeno je iz HUM-a.

Prema stranačkom Statutu HUM-a nema predsjednika nego četiri predsjednika koji obnašaju funkciju predstavljanja i zastupanja stranke, te zagovaraju stavove i politike sukladno programu i smjernicama. Svake godine u funkciji predsjedavajućeg predsjednika bira ih Skupština, najviše tijelo stranke koje čine svi članovi stranke po načelu “jedan član – jedan glas” sve do izbora novog supredsjedništva kojem mandat traje četiri godine.

“Trudit ćemo se, pokušat ćemo, nametat ćemo se, ali ne s problemima, probleme u ovoj državi već godinama generiraju sve vlade unazad od poslije rata do sada. Netko je na Skupštini dobro dobacio: ‘A koje je rješenje?’. Pokušat ćemo iznalazit i nudit rješenja, pokušat ćemo pričati jezikom rješenja”, kazao je Čepo.

Upozorio je da se danas ljudi sputavaju kroz stranački klijentelizam, a koji se koristi kao način na koji se u pokornosti drže oni čijim glasovima netko dolazi do javnog dobra za svoju korist. To se onda, kako kaže, očituje u čitavom društvu zbog čega ono pati i zato je njihov cilj stvaranje političke organizacije koja je upravo suprotna svim negativnostima koje su donijeli dosadašnji pristupi.

“Mi ćemo kroz HUM omogućiti izbor, a na svakom sugrađaninu je da kao glasač donese odluku želi li taj izbor ili mu je sadašnje stanje ono što ga ispunjava”, kazao je.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO