Ovih deset stvari ni slučajno ne biste smjeli držati u autu tijekom zime

PRO Oglas

Poznato je da neke stvari i proizvodi ne podnose dobro zimu te se mogu oštetiti, ali i napraviti štetu stvarima oko sebe.

Ovo je 10 stvari koje ne smijete ostavljati u autu.

Mnogi ljudi ostavljaju svoje dnevne lijekove u automobilu kao podsjetnik da ih ponesu na svakodnevno putovanje, ali ostavljanje lijekova u automobilu preko noći tijekom zime može umanjiti njihovu učinkovitost.

Tvrde tablete i kapsule bi trebale biti najmanje oštećene, ali tekućine i lijekovi za injekcije mogu doživjeti promijene s niskim temperaturama. Uvijek čuvajte svoje lijekove na sobnoj temperaturi kako bi zadržali svoju učinkovitost.

Ostavite li svoje naočale za čitanje ili čak sunčane naočale u automobilu tijekom zimskih mjeseci, mogli biste otkriti da će se lako slomiti.

Ekstremno niske temperature mogu oštetiti leće uzrokujući njihovo širenje i skupljanje, čineći pritom okvire podložnima pucanju. Ukoliko već držite naočale u automobilu, stavite ih u futrolu.

Uvijek nosite glazbeni instrument u kuću kako biste izbjegli nenamjerno oštećenje u hladnoći.

Violine, gitare i violončela te drugi drveni instrumenti osjetljivi su na skupljanje i širenje na niskim temperaturama, što će oštetiti ili slomiti spojeve ljepila, čineći ih neupotrebljivima za sviranje.

Ako ste u iskušenju ostaviti paket baterija u automobilu “za slučaj da vam zatreba”, razmislite ponovno.

Otkrit ćete da će vaše baterije prije ostati bez energije zbog niske temperature koja utječe na elektrokemijske reakcije unutar samih baterija, a alkalne baterije mogu čak prsnuti i iscuriti.

Slično razlozima zašto je ostavljanje baterija u automobilu tijekom zime loša ideja, laptop i drugi elektronički uređaji proći će jednako loše jer njihove unutarnje litij-ionske baterije postaju ugrožene hladnim vremenom.

Skupu elektroniku također treba iz sigurnosnih razloga izbaciti iz automobila preko noći.

Tekućina u bocama može se zalediti i puknuti stvarajući veliku štetu. Otvorenu bocu vode (nezačepljenu) koja je ostavljena u automobilu tijekom zime nije pametno piti.

Iako nije posebno štetno, ne znate koliko se mikrobakterijskih čestica nalazi u vodi koja je bila izložena različitim temperaturama.

Možda je primamljivo držati dezodorans u pretincu za rukavice, no aerosoli mogu postati opasni ako su izloženi ekstremnoj hladnoći.

Niska temperatura može uzrokovati destabilizaciju limenki pod tlakom, što može dovesti do pukotina ili čak eksplozije limenke. Isto vrijedi i za lak za kosu, boju u spreju ili WD-40.

Niske temperature mogu naštetiti održavanju hrane svježom. Smrzavanje može prouzročiti širenje konzervirane hrane, što dovodi do pucanja konzerve.

Ako poklopac nije slomljen, konzervu s hranom je moguće odmrznuti u hladnjaku, ali ako izgleda ili miriše loše, nemojte je jesti.

Vaša omiljena limenka soka nikada ne bi smjela biti ostavljena u automobilu preko noći na temperaturama ispod nule jer može stvoriti pravi nered kad limenka eksplodira.

Smrznuti gazirani napitak će se proširiti dok se smrzava i stvarati pritisak na CO2 iznutra, uzrokujući eksploziju limenke.

Ako planirate preuređivati, ove zime svakako uklonite limenke boje iz automobila. Hladnoća može utjecati na sastojke u boji, a smrzavanje, širenje, odvajanje i nakupljanje mogu je učiniti potpuno neupotrebljivom.

Carmoney.com.uk

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO