Policijski delikventi Jusuf Penava i Armin Vrače izjasnili se da nisu krivi za premlaćivanje

PRO Oglas

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Jusuf Penava i Armin Vrače pred Općinskim sudom u Mostaru izjasnili su se da nisu krivi za premlaćivanje mladića Slavena Blaževića 10. travnja u Mostaru.

Podsjećamo, nakon emitiranja Slučajevi-X objavljena je snimka, koja nije prikazana u emisijama, kako policajci brutalno premještaju mladića pred ulazom u zgradu te ga odvode u pritvor.

Snimka policijske brutalnosti izazvala je brojne reakcije a policajci su udaljeni s posla, ali nisu suspendirani zbog toga jer ne postoji policijski upravitelj u MUP-u HNŽ-a.

Mladić je javnosti rekao kako su ga nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje, policajci Jusuf Penava i Armin Vrače odveli u postaju nakon čega su ga, uz prekršajni nalog, pustili. No, tijekom noći mu je pozlio pa je primljen u bolnicu gdje su mu konstatirane ozljede.

”Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu je napisana kazna za kršenje mjera policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u dom, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar gdje su mu utvrđene ozlijede ”, navodi se u porukama upućenoj novinarima.

Inače, policajcima se na teret stavlja kazneno djelo “Zlostavljanje u službi” po članu 182. krivičnog zakona Federacije BiH zbog čega mogu dobiti i pet godina zatvora.

”Službena osoba koja u obavljanju službe drugog zlostavljača, nanosi mu teže tjelesne ili duševne patnje, zastrašuje ga ili vrijedi, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina ”, stoji u Krivičnom zakonu.

Zbog ovog događaja, u Mostaru su održani i prosvjedi protiv policijske brutalnosti, medijima se javilo još nekoliko osoba koje tvrde kako su i oni prošli policijsku torturu.

Bljesak.info

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

PRO Oglas