Pravomoćnom presudom Županijskog suda u Širokom Brijegu dvoje djelatnika MUP-a ŽZH osuđeni na kaznu zatvora

PRO Oglas

Nakon što je prethodno u ponovljenom postupku pred prvostupanjskim Općinskim sudom u Ljubuškom, dana 14.11.2022.g. donesena prvostupanjska nepravomoćna presuda kojom je optužena Ingrid Miloš oglašena krivom za počinjenje kaznenog djela Krivotvorenje službene isprave iz čl. 389. st. (1) KZ F BiH, a drugooptuženi Mario Bašić da je kao pomagač počinio isto kazneno djelo u svezi sa čl. 33. st. (1) KZ F BiH, te im je izrečena kazna zatvora u trajanju od po 7 mjeseci, na navedenu presudu je uložena žalba od strane obrane, dok je Tužiteljstvo sudu dostavilo odgovor na uloženu žalbu obrane.

Na sjednici vijeća od 16.10.2023. godine odlučujući o žalbi Županijski sud donio je pravomoćnu presudu kojom se odbijaju kao neutemeljene žalbe optuženih i potvrđuje presuda Općinskog suda u Ljubuškom od 14.11.2022. godine.

Optužnicom su se teretili da je prvooptužena Ingrid Miloš, kao šefica odjela za kadrovske poslove MUP-a ŽZH, u postupku izbora medijatora državne službe u MUP-u ŽZH, u namjeri da krivotvori službenu ispravu u službeni zapisnik o izboru medijatora svjesna da sastanak navedenog dana nije uopće održan, unijela neistinite podatke, da je dana 23.02.2015. godine održan sastanak za izbor medijatora, kojem sastanku je nazočilo 98 državnih službenika i namještenika, kao i da je Ana Smoljan dobila 63 glasa, a Ilija Boras 35 glasova, te na taj način da je Ana Smoljan relativnom većinom bila izabrana za medijatora, te takav zapisnik svjesna da se radi o službenoj ispravi s neistinitim podacima potpisala kao i odluku o izboru medijatora, dok je drugooptuženi Mario Bašić, po prethodnom dogovoru i u namjeri da Ingrid Miloš pomogne potpisao predmetni zapisnik i odluku kao predstavnik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH, iako isti nije bio predstavnik Sindikata, svjestan da predmetni sastanak nije održan, na koji način je pomogao i omogućio Ingrid Miloš pravljenje službene isprave s neistinitim sadržajem, a koji zapisnik o izboru medijatora i odluka o izboru medijatora su dostavljeni Povjerenstvu za državnu službu ŽZH, koje je dana 25.02.2015. godine potvrdilo izbor Ane Smoljan za medijatora državne službe u tijelima državne službe ŽZH.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO