Samo jedan korak u čišćenju perilice rublja produžuje njen vijek

PRO Oglas

Kad ste posljednji put očistili; ali stvarno očistili svoju perilicu rublja? Prvi je korak u njenom čišćenju uklanjanje nakupljenih ostataka iz ‘ladice’, no jedna mama koja rado dijeli savjete kaže da to nije dovoljno.

Na svojim je profilima na društvenim mrežama otkrila tako jednu stvar koju biste trebali obavljati svakih šest mjeseci kako bi vam perilica bila u top formi. Ona tako savjetuje da uklonite sve preostale nečistoće s filtera, a četkom ili alatom za čišćenje očistite i prljavštinu u ladici za omekšivač; ako to dvoje ne napravite, perilica neće raditi dovoljno dobro.

Svoj je trik podijelila i u Facebook grupi u kojoj se skupljaju zaljubljenici u čišćenje i održavanje doma, a mnoge je savjet oduševio.

Većina ljudi održava ‘kadice’ perilice čistima, no kako znati jesu li stvarno čiste? Evo jednostavnog testa: izvadite ke i obrišite krpom, a zatim ju nad umivaonikom napunite vodom. Ako zadržava vodu, kadica nije potpuno čista – napisala je u objavi.

Uz to, ona savjetovala da se perilice rublja s kapi deterdženta za suđe, vodom i četkom očiste barem jednom u šest mjeseci, a većini se na društvenim mrežama sviđaju njene jednostavne, ali učinkovite ideje.

Mirror.co.uk

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO