SIPA u lovu na švercere ljudi po BiH u Širokom Brijegu otkrila “tvornicu” za ilegalnu proizvodnju cigareta

PRO Oglas

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su (06.02.2024. godine), u sklopu operativne akcije „Zip“ na području Gradačca, Srebrenika i Kladnja, realizirali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 13 lokacija.

Slobode je lišeno devet osoba nad kojima se u prostorijama SIPA-e vrši kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenog. O njihovom daljem statusu će se u zakonoskom roku odrediti postupajući tužitelj.

Tijekom pretresa, otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina novca, više mobilnih telefona, razna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Istovremeno u okviru ove akcije, policijski službenici MUP-a Republike Hrvatske, na svom području provode operativnu akciju kodnog naziva „Veliki transport“ usmjerenu na borbu protiv ilegalnih migracija.

Operativna akcija „Zip“ provedena je po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Organizirani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „Krijumčarenje osoba“, „Organiziranje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine i u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Hrvatske, MUP-a Tuzlanskog kantona, te uz operativnu podršku Europola.

Također, nakon višemjesečne provedene istrage u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Hrvatske, uz podršku Europola, zadokumentirano je krijumčarenje oko 70 osoba državljana Republike Turske iz Bosne i Hercegovinu u Republiku Hrvatsku, te dalje u zemlje Europske unije. Krijumčarenje je vršeno na način da su osobe prevožena skrivena u kamionima sa teritorije Bosne i Hercegovine na područje Republike Hrvatske.

Osim navedenog, policijski službenici SIPA-e su tijekom rada na predmetu, na prostoru Širokog Brijega otkrili “tvornicu” za ilegalnu proizvodnju cigareta koje su bile namijenjene za europsko tržište.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO