Pčelari iz ZHŽ-a sudjelovali na sajmu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

PRO Oglas

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, točnije u Gudovcu, održan je 19. Međunarodni pčelarski sajam koji je okupio više od stotinu izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Posjetitelji su se mogli upoznati s najvećom izložbeno-prodajnom ponudom pčelarske opreme i strojeva, meda, kao i svih vrsta pčelinjih proizvoda.

Na spomenutome sajmu sudjelovali su i predstavnici Udruge pčelara Zapadnohercegovačke županije na čelu s predsjednikom Marko Bilićem. Ovom prigodom Bilić se sastao s Davorom Taritašem, predsjednikom Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, a tijekom sastanka dogovorena je daljnja suradnja s ciljem poboljšanja i razmjene pčelarskih iskustava između ovih županija.

-Sajam je bio zaista odlično posjećen. Moglo se dosta toga vidjeti i naučiti prilikom predavanja o važnim pčelarskim temama. Ovom prilikom zahvaljujem domaćinima na gostoprimstvu, kao i Ministarstvu financija ŽZH te Gradu Ljubuškom na financijskoj potpori kako bismo sudjelovali na ovom događaju. Ove dvije institucije uvijek su nam na raspolaganju kada su u pitanju naše aktivnosti te razvoj i poboljšanje položaja pčelarstva u Zapadnohercegovačkoj županiji, rekao je Bilić.

Proteklu pčelarsku sezonu ocijenio je dobrom kada su u pitanju prinosi. Riječ je o 30 do 40 kilograma meda po pčelinjoj zajednici, s osobitim naglaskom na prinose meda od drače, kadulje i ostalog mediteranskog bilja.

-Prodaja meda ide dobro, a cijene se kreću od 25 do 30 KM. Imamo stalne kupce koji nam se uvijek vraćaju jer znaju da kod registriranih pčelara neće naići na patvoren med. Iako nadležne institucije nastoje suzbiti prodaju takvih proizvoda, to je, nažalost, problem koji je i dalje prisutan. Svakako obratite pažnju prilikom kupovine, a ako uočite bilo kakve nepravilnosti, prijavite ih nadležnim institucijama, istaknuo je Bilić.

U idućem razdoblju pčelare očekuje redovna godišnja skupština koja će se održati u ožujku, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Antonela Marinivić Musa / Dnevni.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO