Slobodan Vasković razotkriva kriminalnu grupu direktora OSA BiH i glavnog inspektora FUP-a

PRO Oglas

Denis Stojnić, narkodiler, reketaš, piroman po zadatku Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA i šefa velike i moćne narko grupe, informanta brojnih Gangova i kriminalaca, nije birao sredstva da otme novac.

Stojnić koji je, po nalogu Tužiteljstva BiH, uhićen 29.10. o.g. U Sarajevu, djelovao je zajedno sa Elvisom Keljmendijem, velikim narkodilerom, koji je u kućnom pritvoru.

Treći značajni pripadnik ove grupe je Adi Nukić koji se, također, nalazi u pritvoru.

Svima njima šef je bio Osmica koji je uništio OSA BiH stavljajući je potpuno u funkciju kriminalaca i zločinaca.

“Ručni rad” Stojnića i Keljmendija uvijek je bilo nasilje, a osim narkotika, otimali su, preciznije, reketirali privrednike, kako bi imali njihovu “zaštitu”. Tko nije platio, dizali su mu u zrak automobile i objekte.

Jedan slučaj je jako bitan za opisati kako bi se vidjelo po kom principu je djelovala Osmicina zločinačka organizacija.

Džemil Kostrajac, koji živi u SAD-u i posjeduje svoje kamione, u svibnju 2021. godine prolazio je kraj Stojnićevog kafea “Tesla”. Iz kafića su izašli Stojnić i Keljmendi, presreli ga i uvukli u kafe.

Keljmendi je izvadio pištolj i prislonio ga Kostrajcu na trbuh. Tražili su da im isplati 50.000 KM “ za zaštitu” i dali mu rok od pet dana da isplati novac. U suprotnom, život mu je bio u opasnosti, a sve ostalo što ima moguća meta paljevine ili eksploziva.

Kostrajac odlazi u FUP (Federalna uprava policije) i prijavljuje atak na život (pištolj na trbuhu) i reketiranje.

FUP pokreće aktinosti za uhićenje Stojnića i Keljmendija – obilježen je novac koji je trebalo da preda nasilnim reketašima, kako bi bili uhićeni.

Međutim, dva dana prije akcije Ibro Bešlija, načelnik u FUP-u, sada Glavni inspektor, poziva inspektore koji su radili na tom slučaju u svoju kancelariju.

Kada su ušli, tu ih je čekao Denis Stojnić, a Bešlija naređuje da se od Stojnića uzme izjava.

I onda slijedi kriminalni kopernikanski obrt: Stojnić prijavljuje Kostrajca da je član “United tribuns-a”, te da je došao kod njega u kafe da ga likvidira kao plaćeni ubojica.

Na taj način ugroženi i rektirani Kostrajac postaje, voljom Bešlije, “kriminalac”, što je bio odličan način, bar su tako mislili, da se sve zataška.

Cijeli slučaj tako je tada pao u vodu, ali sada će ponovo biti pokrenut.

Ibro Bešlija je odličan prijatelj Stojnića, često su bili zajedno, išli skupa i na džumu, a Stojnić, koji ima samo pola crte na mozgu i nijedne vijuge, hvalio se gdje god je stigao tim prijateljstvom, kao što je nije skrivao ni svoje služenje Osmici.

Ibro Bešlija je Osmicin čovjek u FUP-u, kao i Nermin Šehović, šef detašmana FUP-a u Zenici o čemu sam već pisao.

Sa njima zajedno je i nasilnik Zoran Čegar poznat po čestim nasrtajima na novinare, ali i na građane.

Svi oni su dio narkoganga Osmana Mehmedagića Osmice i svi oni završit će kao i Stojnić.

Primarno se to odnosi na Osmicu koji se uopće nije skrivao, već se javno družio sa narkodilerom Stojnićem o čemu svjedoči i fotografija snimljena nedavno u centru Sarajeva.

Šta li će na sve ovo reći Bakir Izetbegović?!
(nastaviće se)

Slobodan Vasković / Slobodanvaskovic.blogspot.com

VIŠE TEKSTOVA KRIMINALNIH AKTIVNOSTI NA PODRUČJU BiH MOŽETE PRONAĆI U RUBRICI PORTALA OTPOR.MediaKriminal & Korupcija

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO