“TEŠKI KRIMINALAC” – Tri mjeseca zatvora jer je ukrao tri puta po 20 maraka goriva u Travniku

PRO Oglas

Manje imućan čovjek u Travniku je ukrao 60 KM goriva, a za ovo djelo dobio je tri mjeseca zatvora

Kantonalni sud u Novom Travniku donio je u studenom prošle godine pravosnažnu presudu kojom je 25-godišnji N.G. iz Travnika osuđen na tri mjeseca zatvora zbog kako je navedeno u presudi, produženog kaznenog djela prevara. Naime, N.G. je pravosnažno osuđen i očekuje ga izdržavanje zatvorske kazne jer je nasuo gorivo na dvije benzinske pumpe u vrijednosti od 60 maraka, koje nije platio, navedeno je u presudi Suda u Novom Travniku.

Osuđen je jer je u tri navrata na dvije benzinske pumpe tijekom svibnja 2017. godine nasuo gorivo i rekao radnicima na pumpama da ne može platiti. Na jednoj crpki u Travniku, nasuo je 20, a na drugoj, dva puta po 20 KM.

Presudom se obavezuje da benzinskim pumpama nadoknadi štetu, a državi sudski paušal u iznosu od 50 maraka i to sve u roku od 15 dana. Prvostupanjsko ga je osudio Općinski sud u Travniku, ali je nakon žalbe presuda ukinuta, da bi u ponovljenom suđenju osuđen na tri mjeseca zatvora.

S druge strane, Kantonalni sud u Novom Travniku odbio je žalbu odvjetnika Adila Loze, koji je tvrdio da djelo za koje je N.G. osuđen nije kazneno djelo. Lozo je u žalbi tražio da se presuda ukine i N.G. kazni blažom kaznom. On je u žalbi tvrdio da oštećeni nisu nikada ni tražili tri puta po 20 maraka, niti su postavili odštetni zahtjev.

Odvjetnik je tijekom žalbe postavio i pitanje treba li tada optuženi, a sada osuđeni ležati u zatvoru tri mjeseca “jer nije radnicima na pumpi platio 60 maraka nasutog goriva” Optuženi nije negirao da je nasuo gorivo i da nije platio. On je tijekom procesa rekao da je da će novac donijeti kad bude imao, a čak ja kao garanciju ostavio i prometnu dozvolu. “Zašto optuženi nije nasuo gorivo za 100 maraka ako je imao namjeru da nekoga prevari”. navodi su Loze.

Ali, Sud je ocijenio ove navode kao neutemeljene i u presudi naveo da je riječ o drskom ponašanju. Lozo je rekao danas za “Avaz” da ovaj slučaj nabolje pokazuje kako pravosuđe u BiH funkcionira. “Momka šalju u zatvor zbog prevare od 60 KM. Ali, sve je eto, odbijeno i sada ga šalju u zatvor da bi tužitelj ispuni normu na nedužnom i siromašnom čovjeku”, tvrdi odvjetnik Lozo.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO