Tužiteljstvo BiH pokrenulo istragu nakon izjava ministra Heleza. Provjeriti će se radi li se o “bijelim miševima”!

PRO Oglas

Ministar obrane Zukan Helez izazvao je kaos u manjem bh. entitetu. Helez je kazao kako u nekim dijelovima RS postoje tajni vojni kampovi za obuku.

Zatim je precizirao kako se ti kampovi nalaze na području Rogatice, u istočnoj Bosni i Hercegovini, te da i na području planine Maglić postoje vojni kampovi za obuku. Helez tvrdi kako za svoje tvrdnje posjeduje i dokaze, točnije fotografije.

Uslijedile su burne reakcije službenika iz RS, koji su negirali Helezove tvrdnje i zatražili hitne reakcije nadležnih institucija.

Tužiteljstvo BiH već je formiralo predmet i ministar Helez će biti saslušan, kazao je za Raport glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

“Nakon iznesenih medijskih navoda ministra obrane u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Heleza, u Tužiteljstvu BiH u Odsjeku za terorizam, formiran je predmet kojim je zadužen postupajući tužitelj.

U okviru predmeta, ministar će biti pozvan da da iskaz, te prezentira sve informacije, dokaze i činjenice kojima raspolaže”, kazao je Grubešić.

Iz Tužiteljstva su podsjetili da sve institucije, nositelji funkcija, kao i građani imaju zakonsku obavezu prijavljivanja nadležnim institucijama svih saznanja o počinjenim krivičnim djelima, kao i počiniteljima.

Raport.ba

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk