U Širokom Brijegu održano 19. druženje članova Udruge osoba s invaliditetom i njihovih prijatelja

PRO Oglas

U Širokom Brijegu kod Čolića održano je 19. druženje članova Udruge osoba s invaliditetom (UOSI ZHŽ-a) i njihovih prijatelja i podupiratelja, te volontera, javlja Grude.com.

Ovo druženje se još jednom potvrdilo kao univerzalno, te je okupilo članove iz Širokog Brijega, Gruda, Posušja i Ljubuškog, ali i vodeće dužnosnike ZHŽ-a, medije, svećenike, organe reda, volontere… sve na jednom mjestu, što rijetko koja udruga može postići u tako širokim razmjerima.

Na početku programa kojeg je vodila Franka Bračić, obratila se predsjednica Zora Mikulić, istinski borac za prava osoba s invaliditetom. – Dobrodošli na druženje naših članova u ZHŽ-u, na ovaj dan koji se obilježava diljem svijeta. Imala sam priliku gledati koliko su mediji dali pozornosti ovoj problematici u Hrvatskoj, Federaciji, a moje je mišljenje odavno da treba tijekom cijele godine posvetiti više vremena osobama s invaliditetom. Imamo radionice koje rade 4 puta tjedno, a nije za podcjeniti i ovaj međunarodni dan kad se na poseban način u ovo predbožićno vrijeme lijepo sastanemo i družimo i pokažemo što smo radili kroz godinu – kazala je Mikulić.

Pozdravila je sve nazočne, osobito roditelje koji znaju kako je imati dijete s invaliditetom, gradske i županijske dužnosnike, udruge koje su došle podržati događaj, istaknute ljude koji pomažu udruzi na višim razinama, glazbenike i medije.

Prisjetila se početaka i 1. druženja, a ovo je već 19. – Nije bilo zakona, bili su nemogući uvjeti. Puno toga se danas pokrenulo i ja nemam primjedbi ni na Grad ni na Županiju, surađujemo dobro, bez diskriminacije i razmišljanja da osobe s invaliditetom ne zaslužuju priliku – kazala je Zora i svima čestitala nadolazeće blagdane.

Ivan Ćorić je u udruzi 7 godina, a direktor Kutla sreće je zadnje 3 godine. – Imamo 10 zaposlenih, glazbenu, sportsku i kreativnu radionicu. Želim vas pozvati da češće dođete na kavu u Kutak sreće i tako nas podržite, hvala gradonačelniku Kraljeviću i Županiji na korektnoj suradnji – kazao je.

Tajnica Ljiljana Marković kazala je da se nije umorila od posla, da doživljava probleme članova i želi da se oni riješe.

Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega, kazao je da godinama prati situaciju i sjeća se djece koja su dolazila na 1. druženje, a danas su već ljudi. Grad će, dok je on tu, uvijek pružati podršku osobama s invaliditetom.

Ministar zdravstva ZHŽ-a Tomislav Pejić posebno je istaknuo roditelje djece kao borce, te zahvalio što ima priliku nazočiti ovom događaju. Obećao je pomoć i predsjednika Vlade ZHŽ-a Predraga Čovića koji je bio spriječen doći kao i pomoć svog ministarstva osobno.

Zapjevali su na druženju legendarni Zdena Damjanović, Mario Brkić i Mozaik band, Bubi, te članovi Udruge sekcija Glazbeni svijet Ivan Ćavar na harmonici i Lucija Čolak.

Druženje je i ove godine bilo nezaboravno, a što poželjeti nego da se tako i nastavi, te da se nastavi podrška Udruzi osoba s invaliditetom ZHŽ-a.

Više FOTOGRAFIJA

Grude.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO