Uefa kaznila HNS: Zatvara dio stadiona za sljedeću utakmicu

PRO Oglas

Hrvatska je 6. lipnja na Poljudu ugostila Francusku u drugom kolu Lige nacija. Splitski stadion bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, više od 30 tisuća navijača stvorilo je fantastičnu atmosferu i transparentom odalo počast kapetanu Luki Modriću koji je tada odigrao 150. utakmicu za reprezentaciju.

No, nekoliko puta tijekom utakmice čuli smo ono čemu nema mjesta u civiliziranom društvu. I zbog toga će HNS morati isprazniti blagajnu.

Gotovo mjesec dana nakon te poljudske utakmice, kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo Uefe kaznilo je HNS s 15 tisuća eura zbog rasističkog ponašanja naših navijača. Uz to, na sljedećoj domaćoj utakmici naš Savez morat će zatvoriti jedan sektor.

Hrvatski savez će prije utakmice morati potvrditi koji će sektor biti zatvoren, a da sadrži najmanje tri tisuće sjedalica. Na sljedećoj utakmici Hrvatska će morati pokazati transparent s porukom NoToRacism s UEFA-inim logotipom – piše u priopćenju Uefe.

Sljedeću domaću utakmicu naša reprezentacija u Ligi nacija igra 22. rujna na Maksimiru protiv Danske. Obzirom da je istočna tribina izvan funkcije i kada oduzmemo jedan sektor koji će biti zatvoren, ‘vatrene’ neće dočekati baš ispunjeni stadion, kao što je to bilo na Poljudu.

Inače, unatoč porazu od Austrije na otvaranju Lige nacija, naši reprezentativci pobjedom protiv Danske u rujnu imaju veliku priliku preuzeti prvo mjesto u skupini pa i tri dana nakon tog susreta osigurati završnicu. Gostujemo kod Austrije u posljednjem kolu.

Poraz od Austrijanaca nas je potresao, ali brzo smo se konsolidirali. Remizirali smo s Francuzima na Poljudu, pobijedili Dansku na Parkenu pa konačno prvi put u povijesti srušili Francusku (1-0) pobijedivši ih na Stade de Franceu.

24sata.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO