UZAVRELE STRASTI U BUSOVAČI – Suzana bi mogla povaliti Marinka da se ne bi mogao više dignuti!

PRO Oglas

Nekadašnja ‘miljenica’ bivšeg predsjednika FBiH Marinka Čavare, stranačka mlada zvijezda Suzana Krišto mogla bi iznošenjem prljavog veša eutanazirati političku karijeru svoga nekadašnjeg mentora, piše Dnevni list.

To javnost u Lašvanskoj dolini očekuje od odbačene Suzane. I trenutak za odmazdu je pogodan, jer se šire glasine kako je Marinko Čavara prekrižen i od strane stranačke mecene iz Mostara zbog obmanjivanja oko odnosa u HDZ-a BiH u Žepču, potpirivanja sukoba između dvije frakcije, ali i izbacivanja stožerne stranke iz Vlade Zeničko-dobojske županije

Suzana Krišto, prema kazivanjima mnogih članova HDZ-a BiH u rukavu ima niz vrlo ‘otrovnih’ aduta protiv svog političkog egzekutora.

Dobri poznavatelji prilika u najjačoj hrvatskoj stranci u Busovači tvrde, kao prioritetno, Krišto bi vrlo lako mogla zucnuti o navodnom izmišljenom atentatu na Marinka Čavaru prije nekoliko godina jer je javna tajna da je tog dana navodno bila u automobilu predsjednika FBiH, koji je putovao autocestom iz Sarajeva prema Busovači.

Podsjećamo, odmah nakon navodnog i nikad rasvijetljenog ‘pokušaja ubojstva’ Čavara je organizirao sastanke u jednom lokalnom hotelu i prepričavao kako je jedan od naručitelja bio Nikola Grubešić, tada predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH.

Pozadina insinuacija je u stvari bio pritisak za Grubešićevu smjenu.

Kasnije je baš preko Suzane Krišto plasirao podmetačinu kako je načelnik Kiseljaka Mladen Ramljak pripadnik AID-a i kako ga treba isključiti iz HDZ-a. Pokazalo se kako je atentat zapravo izmišljen kako bi se Čavara politički obračunao s protivnicima u HDZ-u, a sve to do u detalje zna Krišto.

Osim o atentatu Suzana Krišto puno zna i kako je Čavara gotovo svakodnevno koristio službeni automobil u privatne svrhe i navodno naplaćivao putne naloge.

S obzirom da je provela gotovo svo vrijeme u njegovom uredu Krišto sigurno puno zna i o određenim financijskim nelogičnostima na koje je upozoravala revizija, ali posebno je osjetljiva činjenica kako bi mogla progovoriti o određenim pomilovanjima, što mogu provjeriti samo nadležni istražiteljski organi.

Veliki problem za HDZ BiH u Busovači je i što bi zastupnica Krišto mogla svoj mandat u Saboru ŽSB odnijeti nekom drugom ili postati neovisna zastupnica što nije beznačajna činjenica u ovom slučaju. Krišto je bila involvirana u gotovo sve pa i rad Sabora i Vlade tako da se radi o jako kompliciranoj situaciji za Čovićevu stranku.

Iz sukoba Čavare i Krišto mogla bi se izroditi i jedna neuobičajena i neugodna tranzicija. Naime, u nekim krugovima se nagađa kako je moguće da se Suzana Krišto prikloni i HDZ-u BiH u Kiseljaku, jer u zadnje vrijeme često gostuje u tom gradiću čiji je načelnik Ramljak javno Marinka Čavaru proglasio neprijateljem i personom non grata.

O uzavreloj situaciji u Busovači, čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović zasada šuti. Možda je nakon što se opekao u Žepču i grubih pogrešaka u procjeni stanja oprezniji u zauzimanju pozicije.

U Žepču je stao na stranu Mate Zovke i Josipa Martića pa je kao nagradu dobio opasni HDS. Bude li Čović oko Busovače oklijevao i stao možda na stranu Marinka Čavare posljedice po stožernu stranku bi mogle biti najpogubnije za neku lokalnu stranačku organizaciju.

Dnevni.ba

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO