Velika godišnjica oslobađana našeg Dragana koji je s Lijanovićama nešto, nekad “talio”!

PRO Oglas

Izricanjem oslobađajuće presude u Županijskom sudu Sarajevo (ŽSS) , na današnji dan okončano je suđenje Draganu Čoviću, koji se teretio za zlouporabu položaja ili ovlasti iz 2000. godine, dok je vršio dužnost federalnog ministra financija.

Čović je u prvostupanjskom postupku oslobođen optužbi da je u svojstvu ministra financija u Vladi Federacije BiH prekoračio granice službene ovlasti u namjeri da poduzeću ”Lijanovići d.o.o.” Široki Brijeg i MI ”Lijanovići d.o.o. pribavi korist u vidu neplaćanja posebnih pristojbi(prelevmana) na meso peradi.

Na temelju analize dokaza, Sud je ocijenio da inkriminacije Tužiteljstva nisu dokazane, uključujući i tezu optužbe da je optuženi donio akt od 23. lipnja 2000. godine.

Sud smatra da nije dokazano da je Čović donio ”sporni” akt za koji je u obrazloženju presude rečeno da, čak i da je donesen, da se ne radi o obvezujućoj instrukciji, odnosno pismenu koje bi imalo karakter upravnog akta.

Sud, nadalje, navodi da nije utvrđeno ni gdje je spomenuti akt nastao, odnosno da dokazima nije potkrijepljena teza o uzročno-posljedičnoj vezi s optuženim kada je u pitanju relacija s poduzećima ”Lijanovići”, kao ni kvalifikacija da je Čović prekoračio službene ovlasti izravnim umišljajem, budući da nije dokazano da je on donositelj tzv. ”obvezujućeg mišljenja”.

U skladu s presudom, Federacija BiH je s eventualnim imovinskopravnim zahtjevom upućena na parnicu, a troškovi postupka bit će izmireni iz proračunskih sredstava Suda, rečeno je tom prilikom.

Sada naš Dragan nakon dva desetljeća vodi drugu bitku iz koje se neće lako ili bolje rečeno nikako izvući, jer dokazi postoje!

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO