VIDEO: Borislav Brzica – Džon, razvojačeni branitelj HVO-a stekao diplomu prvostupnika na ALU u Širokom Brijegu

PRO Oglas

Dana 13.prosinca 2023. godine na ALU u Širokom Brijegu promovirana je najnovija generacija diplomanata i prvostupnika te akademije.

Među tim studentima diplomu preddiplomskog studija odnosno prvostupnika stekao je i Tajnik URB HVO-a ŽZH iz Gruda, Borislav Brzica, zv. Džon, Rođen 14.10.1966. godine u Grudama, oženjen, otac trojice sinova koji je ostvario svoj životni san kojeg je pretvorio u stvarnost prije 4/četiri godine kada je prvi put kročio nogom na ALU u Širokom Brijegu.

FOTO: Mili Marušić

Od malih nogu se zanimao za slikarstvo i slikao je uvijek za svoju dušu. Cijeli se život zajedno sa svojom obitelji bavio poljoprivredom kako bi prehranio sebe i njih. No, ona nutarnja iskra umjetnosti koja ga je vukla prema slikarstvu uvijek je gorjela u njemu, nekada je tinjala no uvijek je bila sveprisutna u cijelom njegovom biću.

Nekako je bojažljivo priopćio svoje skrivene želje tek uskom krugu istinskih prijatelja i članova URB HVO-a ŽZH čiji je tajnik. Neki su s čuđenjem prihvatili njegovu namjeru upisa na ALU, dok mu je tek uski krug prijatelja dao nesebičnu podršku pri upisu na ALU u Širokom Brijegu, o čemu smo već na portalu OTPOR.Media pisali.

Borislav Brzica zvani Džon nije ni jednog trenutka sumnjao u svoje sposobnosti, niti u to kako je možda „zakržljao“ jer upisuje I godinu ALU koju upisuju studenti koji mu komotno mogu biti djeca jer je većina rođena 2000 i neke godine. Savršeno se uklopio u taj mladalački svijet, stekao mnoge prijatelje na svojoj prvoj godini faxa ali i na višim godinama, kojima može poslužiti kao uzor ali i kao otac jer se od njega dade puno toga naučiti.

Njegova jučerašnja diploma je kruna njegovog života koju je zasluženo ponio. On smjelo i odvažno nastavlja dalje gaziti učionicama, atelierima i hodnicima ALU u Širokom Brijegu i već je na četvrtoj stepenici ALU.

Ne sumnjamo kako će naš Džon uspješno završiti ovo poglavlje života koje on opravdano smatra najvažnijim, nevidljivim unutarnjim svijetom poznatom samo njemu, dok mi ostali u taj svijet teško možemo uroniti, osim ga zamišljati.

FOTO: Mili Marušić

Slikar Pablo Picaso je jednom rekao: “Umjetnost je laž koja nam pomaže spoznati istinu“, pa stoga ostavljamo našem Džonu promovirati tu divnu laž koja je u stvari duša svakog naroda.

Ovom prilikom prikazujemo intervju s Borislavom Brzicom netom nakon dobivanja diplome prvostupnika na ALU U Širokom Brijegu:

Vlado Marušić / OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk