VIDEO: Prvi puta u povijesti na izboru sportaša Grada Širokog dodijeljeno priznanje sportašici koja je nadmašila prepreke!

PRO Oglas

Ova godina donijela je nešto posebno u izboru sportaša Grada Širokog – prvi put u povijesti osvojila je priznanje sportašica koja je nadmašila sve prepreke i pokazala kako se trud na kraju isplati.

Katarina Jelić, članica Hrvatskog cheerleading kluba Široki, bila je ta posebna sportska zvijezda večeri. S osmijehom na licu i nevjerojatnom hrabrošću, Kata koja godinama sve oduševljavala ne samo kroz cheerleading natjecanja, nego i ostalim sportskim i društvenim aktivnostima.

@hcksiroki Katarina je dobila priznanje za promociju sporta. 😍 👏 #cheerleading #fyp #fyp #fypシ゚viral #viral #proud #athlete #love #for #foryou #foryoupage #sirokibrijeg ♬ original sound – hcksiroki

No, ono što je činilo našu Katu još izuzetnijom jest činjenica da je sportašica s Down sindromom. Međutim, ta dijagnoza nije bila prepreka na njenom sportskom putu. Pod budnim okom svojih trenerica Nikoline i Lane, svakodnevno pokazuje svima da su snaga volje i ljubav prema sportu jači od bilo kakvih prepreka.

Njen uspjeh nije samo u cheerleadingu, već je pravi prijateljski i obiteljski na sportskim natjecanjima osoba s invaliditetom. Tako da Katu i njenu ekipu s razlogom od milja zovu “najposebnijom ekipom u klubu”, jer su oni više od tima – oni su poput jedne velike obitelji koja s publikom dijeli radost, suze, uspone i padove.

Kada njena ekipa stupili na podij, njihovi nastupi bivaju više od pukog gledanja – oni su inspiracija, podsjetnik ljubavi prema sportu i da se snovi mogu ostvariti bez obzira na izazove koji stoje pred njima.

Tog velikog dana, 18. ožujka 2024. godine, kada je pročitano ime Katarine Jelić na Izboru Sportaša godine Grada Širokog Brijega 2023., prostorija je “eksplodirala” od oduševljenja i dugotrajnog aplauza koji do tada (bar koliko se ja sjećam) nitko nikada nije tako dobio!

Njen trijumf nije bio samo njen, već pobjeda svih koji hrabrošću i trudom uživaju u sportu i zabavi bez obzira na bilo kakve prepreke, jer je ovime samo dokazala da ništa ne postoji što se ne može preskočiti!

Zato ovom objavom na današnji dan želimo čestitati Svjetski dan sindroma Down i približiti vam osobe sa sindromom Down te vas potaknuti na veće poštovanje prema njima i njihovim pravima. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu, jer ako su oni sretni, sretni smo i mi!

Mili Marušić /OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO