VIDEO: U Širokom Brijegu obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom

PRO Oglas

Svjetski dan syndroma Down prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a od tada se i službeno obilježava u čitavom svijetu 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Datum simbolizira tri reprodukcije 21. kromosoma (trisomija), što je glavno genetsko obilježje osoba s Down sindromom.

Obilježavanjem ovog dana želimo se približiti osobama sa sindromom Down i pri tomu potaknuti ljude za veće poštivanje njihovih prava. Većim razumijevanjem i poboljšanjem njihovog položaja u društvu.

Naime, početkom prosinca 2020. g., u Širokom Brijegu realiziran je jedan projekt koji je unio novu vedrinu, nadu i osmjeh na lica brojnim osoba s invaliditetom s područja ŽZH. Otvorena je prvu kreativnu radionicu u kojoj članovi te Udruge, kao i brojni građani kroz narednu budućnost mogu doći i biti sudionici nečega kreativnoga, nečega što će pokazati kako je sve tako jednostavno uz malo sreće i podrške.

Gospodarsko društva za rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom pod nazivom “KUTAK SREĆE”, prostor je koji nuditi svima zajednički “mali” kutak!

VIŠE FOTOGRAFIJA možete pronaći na službenoj Facebook stranici portala OTPOR.Media:

Takav jedan zajednički “mali” kutak za druženje, zabavu i kreaciju, u ovoj prostoriji, između ostalih, imaju i mališani s Down sindromom, koji su svečano ove subote obilježili svoj Dan.

Koliko je samo malo potrebno za sreću i osmjeh, teško tko može dokazati i pokazati kao ovi naši mali sugrađani.

Pa pogledajmo….

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO